Деветнадесет отличени дами и прекрасен спектакъл на 7-мото издание на годишните награди на сп. Business lady
Секция: ЛЮБОПИТНО
13 Юни 2018 14:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Деветнадесет отличени дами и прекрасен спектакъл на 7-мото издание на годишните награди на сп. Business lady

/КРОСС/ За седма поредна година бяха връчени годишните награди на сп. Business Lady. Домакин на официалната церемония беше София хотел Балкан, който посрещна личности от бизнес средите, политиката, културата и приятели на списанието. Организаторите бяха подбрали 19 изключителни бизнес дами в 12 категории от обществения живот, бизнеса и медиите.

В категория ИКОНОМИКА И МЕНИДЖМЪНТ бяха отличени две дами. Изпълнителният директор на "Национална компания индустриални зони" ЕАД - Антоанета Барес, бе наградена за Ефективен мениджмънт, привличане на чуждестранни инвестиции и успешно управление на индустриални проекти. Отличие получи и Камелия Панайотова, директор "Фасилити Мениджмънт" за Европа в Съдърланд Глобал Сървисиз – за Добри практики, управление и контрол на глобални проекти в сферата на фасилити мениджмънта.

В категори СТРОИТЕЛСТВО И АРХИТЕКТУРА отличие за Зелени практики, високи стандарти и изключителен професионализъм получи арх. Весела Мирянова, изпълнителен директор на „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ” АД. Илияна Захариева, Директор „Корпоративни комуникации” в A1, грабна приз за Успешни комуникации и ребрандиране, в категория ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ.

                         

Управляващият директор на „Аркон Консулт” ООД – Венета Димитрова, бе отличена за Ефективен мениджмънт на консултантска компания, добри практики и иновации в счетоводните услуги във ФИНАНСОВИЯ СЕКТОР.

В тази категория награда получи и Илона Станева, Директор "Маркетинг и реклама" на Fibank, заедно с екипа на Smart lady, за Налагане на търговска марка.

В сектор ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ бяха отличени две дами в тазгодишното издание на наградите на сп. Business Lady. Д-р Венелина Милева, изпълнителен директор на Аджибадем Сити Клиник - Болница и ДКЦ Токуда получи награда за Ефективен мениджмънт, добри практики и иновации, и качествена здравна услуга. Основателят на клиника „ЕвроДерма” - д-р Мариела Хитова грабна приз за Успешно управление на специализирано лечебно заведение, високи стандарти и социална ангажираност в областта на дерматологията и естетичната медицина.

Арх. Богдана Панайотова, управител на "Ен Ар Консулт" ЕООД, получи отличие в категория СТРОИТЕЛСТВО, за Успешно развитие на собствен бизнес. В сектор ФАРМАЦИЯ призът грабна Лилия Караманчева, генерален мениджър на Queisser Pharma България. Наградата й бе присъдена за Изграждане и управление на успешен бизнес модел и екип. В категория ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ признания получиха две дами – Юра Драганова, директор „Човешки ресурси“ в „Солвей Соди“ АД бе отличена за Добри практики, грижа към служителя и развитие на човешкия капитал в химическата индустрия. Добромира Манасиева, директор "Човешки ресурси" в Experian Bulgaria пък грабна приз за Ефективно изграждане на работодателска марка. 

Росица Телкеджийска, ръководител на Био ферма "Моравско село" грабна приз в сектор ЗЕМЕДЕЛИЕ, за Отстояване на био кауза: Био производство за чиста храна и здрави хора. Борислава Георгиева, мениджър "Човешки ресурси" в Наксекс Технолоджикал Дивелопмънт получи отличие за Създаване на магистърска програма в специалност "Мениджмънт в ИТ" и професионална общност на специалистите по Човешки ресурси в ИТ сферата, в категория ИТ СЕКТОР. Основателят и мениджър на Quintessentially България – Димана Василева, бе наградена в сектор УСЛУГИ, за Бързоразвиваща се компания и налагане на търговска марка, успешно прилагане и адаптиране на добри практики.

Марина Цекова, репортер, водещ „Новини” и продуцент на документалната поредица „Темата на Нова” грабна приза в категория МЕДИИ, за своята Качествена и обективна телевизионна журналистика. За кулминация на вечерта организаторите избраха категория ЛИЧНОСТ – ВДЪХНОВИТЕЛ, в която отличиха две дами – Жана Иванова, собственик на Издателска къща "Жануа`98" грабна приз за Вдъхновяваща и иновативна издателско-продуцентска дейност. И Виктория Стоянова - успешен предприемач и мениджър с активна гражданска и социална дейност, която получи награда за Успешен пример и добри практики в съвместяването на съвременните социални роли на жените.

Вдъхновение е ключовата дума за успеха на жените в бизнеса, обществения живот, политиката. Този успех и градивна женска енергия с всяка година набират все по-голяма сила и мощ – за това сме свидетели всички ние в тази зала” – сподели Даниел Димитров, издател на списанията Business Lady и Bulgaria Business Review и създател на Business Lady Club.

Сред специалните гости на събитието бяха Велик Занчев, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията; инж. Валентин Йовев, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството; Лозана Василева, заместник-министър на земеделието; Ирена Георгиева, заместник-министър на туризма; Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции; Георги Колев, заместник-председател на Комисията на здравеопазването; арх. Борислав Игнатов, председател на Камарата на Архитектите в България; Калин Поповски, заместник-председател и Комисията по труда, социалната и демографската политика, член на Комисията по здравеопазване; Георги Руйчев, Изпълнителен директор на Български Форум на Бизнес лидерите и други, които връчиха част от наградите на отличените дами.

Годишните награди на сп. Business Lady се реализираха с официалното партньорство на радио Фокус, информационна агенция Фокус, информационна агенция Кросс, b2bmedia.bg, flashnews.bg, Mail.BG, Radar.BG, Manifesto.BG. Водещи на събитието бяха актьорите Явор Ралинов и Илия Георгиев, а за доброто настроение на гостите се погрижиха квартет Белканто, Нов симфоничен оркестър, талантливите деца – музиканти и лауреати от фондация „Консонас”, клуб по спортни танци „Проданс”. Всяка отличена дама си тръгна с подаръчен комплект, осигурен от селективната швейцарска козметика на клетъчно ниво SKIN CODE, а гостите имаха възможност да се насладят на изтънчените вина на винарска изба БОНОНИЯ ЕСТЕЙТ.

Наградите се връчват за най-голям принос на българската делова жена в различни категории. Целят да се даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин се поощри женското предприемачеството сред българската общественост. Наградите на списание Business Lady са продължение на основната мисия на изданието - да подкрепя позициите на дамите в обществото, давайки гласност на техните професионални успехи, качества и достижения.