МВнР ще иска от Турция информация за разследването на смъртта на българче в турски хотел
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Юни 2018 16:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВнР ще иска от Турция информация за разследването на смъртта на българче в турски хотел

/КРОСС/ Министерството на външните работи на Република България бе запознато в подробности със случая с починалото в турския курортен град Дидим българско момиченце. По указания на министър Захариева незабавно бе осъществен контакт със семейството с молба да предоставят документите, с които разполагат, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Малката Вивиян почива при инцидент в аквапарк в петзвезден турски хотел на 6 юни, а семейството се притеснява, че случаят ще бъде потулен.

Документите са получени на турски език и вече са предоставени на Генералното консулство на Република България в Истанбул с указания да се запознае с тях и да изпрати консулско лице, което да установи контакт с местните власти, уточняват от външното министерство.

Българският консул Момчил Русинов вече пътува с цялата събрана информация, за да изясни на място обстоятелствата около смъртния случай на 8 юни 2018 г.

 

Той ще посети прокуратурата в областния център Айдън, разследващите полицаи в град Дидим и управителя на хотела, в който е станала трагедията.

Отделно Генералното консулство ще поиска от Прокуратурата на Турция информация за водените процесуално-следствени действия.