Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие фотоизложба по повод 140 години от създаването на Българската армия
Секция: КУЛТУРА
09 Юли 2018 12:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие фотоизложба по повод 140 години от създаването на Българската армия

/КРОСС/ Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще открият днес от 17 часа, фотоизложба по повод 140 години от създаването на Българската армия.

Юбилейната фотоизложба под надслов „В кадър – Българската армия днес" се организира от Министерството на отбраната, съвместно  със Столична община. Тя ще бъде разположена  в Градската градина, пред Народния театър „ Иван Вазов“ от 9 до 23 юли 2018 г.

На 32 пана ще бъде включен снимков материал с исторически характер, който се предоставя от Военноисторическия музей, както и фотоси, отразяващи боеспособността на видовете въоръжени сили на Българската армия. Снимките представят демонстративни бойни действия в реална ситуация, участия в различни полеви учения, национални празници и ритуали. Автор на снимките от съвременния период е  фотографът на Министерството на отбраната Вяра Йовева.

На събитието е поканена да присъства и Йорданка Фандъкова, кмет на гр.София.