Емил Димитров-Ревизоро: Ще се изправи ли премиерът срещу контрабандата или контрабандата ще победи
Секция: Интервюта
10 Юли 2018 11:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Емил Димитров-Ревизоро: Ще се изправи ли премиерът срещу контрабандата или контрабандата ще победи

/КРОСС/ Не може с подменени клакьори, с подменен електорат да отиваш срещу закон, който осигурява помощите на бедните хора и пенсионерите. Не можеш да саботираш премиера! Не може да имаме два стандарта в една държава! Имаме контрабанда, нямаме контрабандисти.

"Дали премиерът ще се изправи срещу контрабандата или контрабандата ще победи?!"

Това заяви снощи депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров - Ревизоро по повод протестите срещу закона за търговците на горива и обвиненията на вицепремиера Валери Симеонов, че законът е лобистки..

"Това е законопроект държавата, на министерството на икономиката и на още 15 ведомства, между които Министерство на финансите, НАП и митници. Те ли са лобисти за това, че искат в държавата да влязат повече приходи? Искам да ви покажа рейса на тези хора, които дойдоха да стачкуват срещу мен - ето ги - номера на рейса, бургаски. Между другото, има и снимки как отиват до един бус и получават пари от него", хвърли тежкото обвинения Емил Димитров.

Като вносител на закона той обясни, че има много нерегистрирани малки бензиностанции, в които се продават нелегално горива. "Миналата година през август премиерът Борисов създаде работна група, която да работи по този закон. Пред мен е докладът на тази междуведомствена група, под който стоят подписите на 15 ведомства. Всички те са подкрепили този законопроект - който не е мой, а на държавата, на Министерството на икономиката", подчерта Ревизоро.

Той изтъкна, че въпросният законопроект е бил неведнъж саботиран. "Що се касае до самия законопроект, имам изключително много забележки като 99% от тях влязоха в поправките... Имайте предвид, че става въпрос за 1 милиард които отиват в бензиностанциите, където безконтролно се продават", отбеляза той.

"В България инвеститорите в горивата, които са легитимни, имат уреди - за което и да било нарушение, те носят отговорност. А има и такива фирми, които не искат по никакъв начин да се регистрират и да носят отговорност", коментира още той.

Емил Диминров изброи приетите промени в законопроекта: Земеделците няма да имат уреди, да се иска обезпечение и гаранции до 1000 литра, иска се само джипиес. С транспорта - няма да искаме образование и гаранция от 3000 лева. Иска се само шофьорска книжка и застраховка. За търговците на дребно - отпаднаха всякакви изисквания за образование и осигурителен стаж. Иска се банкова гаранция за 20 000 лева", коментира депутатът.

"Знам, че много хора ще се изправят срещу закона... Не може 20 души в парламента да искаме да изпълним обещанията си към пенсионерите, другите да си пасуват. Ние искаме парите да влязат в бюджета. Този закон дава възможност да се регистрира единственият бранш, който не е регистриран. Не може да имаме два стандарта в една държава! Не може за едните по един начин, за другите по друг начин. Не може да изчезне 1 милиард и да няма виновни! Кажете ми днес едно име! Имаме контрабанда, нямаме контрабандисти. Или те са в Клуба на неизвестните контрабандисти, или са на толкова високо, че никой не иска и не може да ги оповести. Дали премиерът ще се изправи срещу контрабандата или контрабандата ще победи?!", заяви още Ревизоро.

"Това нещо не може повече да продължава така! Тези пари, които ние искаме да влязат в бюджета, искаме да бъдат за майките, децата, пенсионерите, държавата. Този законопроект, който е на държавата, не е мой личен проект и аз го внесох, за да може хората да се подготвят и да влязат в закона. Това го правим само и единствено, за да пълним бюджета. Всички, които са против него, ще носят своята отговорност пред избирателите, пред всички", заяви Емил Димитров-Ревизоро.

За да потвърди думите си, че протестите срещу закона за горивата са организирани, той показа снимки - с номерата на автобусите, с които са пристигнали "протестиращите".

"Не може с подменени клакьори, с подменен електорат да отиваш срещу закон, който осигурява помощите на бедните хора и пенсионерите. Не можеш да саботираш премиера! Но когато става въпрос за оцеляването ан държавата и върховенството на закона, когато става въпрос мафията да не взима 1 милиард от нашия бюджет, ние всички трябва да се обединим", заяви Ревизоро.

Източник: Епицентър.БГ