iPhone е за богати хора
Секция: Технологии
10 Юли 2018 21:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
iPhone е за богати хора

/КРОСС/ iPhone се е превърнал в номер едно индикатор за високи доходи, тъй като най-доброто изпълнение на модела в момента струва над 1000 долара. Това обобщава ново проучване.

Данните, публикувани от икономистите от университета в Чикаго Мариан Бертран и Емир Каменика, показват, че продуктите на Apple обикновено биват купувани от богатите клиенти, най-вече защото iPhone и iPad са общоприети като символ за социален статус.

Според изследването притежанието на iPhone генерира 69,1% шанс собственикът му да има високи доходи, докато iPad е малко по-назад с 66,9%. За сравнение, телефоните с Android са постигнали резултат от 59,5% за прогнозиране на богатството. Проучването показва още, че използването на безжичната мрежа на Verizon или притежанието на телевизор Samsung също са показателни за това, че сте с високи доходи.

"До сега в нашите проучвания никоя индивидуална марка не е предполагала толкова ясно, че притежателят на неин продукт е с високи доходи", обясняват изследователите в доклада.

Какво точно означава висок доход? Експертите определят, че ако печелите повече пари от други клиенти със същия профил като вашия, вие технически сте с високи доходи.

Това, което също е много интересно, е да се анализира как тенденциите се променят във времето. През 1992 г. признак за високи доходи е било притежанието на автоматична миялна машина и използването на миялен препарат за миене на съдове, докато през 2004 г. анкетираните поставят на челните места в списъка закупуването на ново превозно средство и използването на детергент за съдомиялна машина.