Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
11 Юли 2018 08:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/ В интервю за Труд, директорът на пътната агенция, инженер Светослав Глосов, заявява "Пускаме търга за магистралата през Кресненското дефиле". Това ще е най-голямата обществена поръчка за пътната агенция, подчертава той. Труд информира и че евродепутатът Светослав Малинов е поискал санкция за страната ни по повод изграждането на магистрала "Струма" както и за строителството в Пирин. Малинов се мотивира с факта, че в Кресненското дефиле живеят ценни животински видове.

"България е с най-висока смъртност в Европейския съюз", информира Сега. Данните са на Евростат за 2017 година. Раждаемостта у нас е сред най-ниските в Общността, отбелязва още европейската статистическа служба.

"Психологията е най-желаната специалност в университета", пише 24 часа и дава подробности в днешния си брой за първото класиране на кандидат-студентите в Софийския университет. УНСС е пълен още на първо класиране. Новата мода във ВУЗ-овете е специалността "комуникационен мениджмънт", допълва вестникът.

"Тютюнджиите скептични за сделката с Китай", пише Земя. Сега нивите пустеят, а младите хора са напуснали селата, където се отглежда тютюн, обясняват те по повод информацията, че Китай има готовност да изкупува нашенския тютюн.

Според вестник Сега, от столичната община използвали всякаква медицинска документация, за да осигурят предимство на деца като хронично болни за прием в детските ясли и градини. "Над 4 хиляди деца са приети неправомерно", пише на първа страница на вестника.  От организацията "За качествена и иновативна образователна система" са сезирали прокуратурата и кмета на София.

Стандарт разказва пространно как децата ще прекарат лятната ваканция в различните населени места. Броим 500 лева за лятна занималня, 125 лева на седмица е цената за участие в клуб за танци в Пловдив. Най-скъпи са курсовете по математика и английски език.

"Странно е защо най-силният глас срещу закона за горивата, който вкарва правила в този бизнес, е на вицепремиер", пише в коментар на 24 часа. Става дума за един милиард лева повече в бюджета, сега е време разделно за тези пари, пояснява изданието. Днес законопроектът трябва да бъде разгледан в пленарната зала на парламента на второ четене.

София бие Сан Франциско по скок на цената на имотите, информира Стандарт. Искат до две хиляди евро на квадрат за неремонтиран апартамент. Все пак Евростат отчита забавяне на ръста на цените у нас.

Опозиционният Дума пише "България вече не е интересна за чуждите инвеститори". Констатацията е на компанията "Ърнст енд Янг", Сърбия се очертава като новата топ дестинация.

Всички вестници днес отразяват и поредния потоп в Мизия след обилните валежи.