Учени създадоха 49 клонинга на най-малкото куче на света (видео)
Секция: Наука
11 Юли 2018 09:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Учени създадоха 49 клонинга на най-малкото куче на света (видео)

/КРОСС/ Корейски учени създадоха 49 клонинга на най-малкото куче в света, за да разберат причините за миниатюрния му размер, съобщи в. "Дейли мейл". Чихуахуата Мили влезе в Книгата на рекордите на Гинес , защото ръстът й е под 10 см и тежи само половин килограм.

При раждането си тя е била толкова малка, че се е събирала в лъжица. Ветеринарите са мислели, че няма да оцелее, но стопанката й Ванеса Семлър от Флорида самоотвержено я хранила на два часа с капкомер.
Миниатюрната Мили, която е вече на шест години, разнежи любителите на кучета от цял свят. Учени от фондацията за биотехнологични изследвания "Соам" в Сеул предложиха на Ванеса Семлър да я клонират, за да се опитат да определят генетичните предпоставки за малкия й ръст. 

Специалистите са използвали клетки на Мили, като са извлекли ядрата им и са ги трансплантирали в донорски яйцеклетки.

Развилите се ембриони са поставени в сурогатна майка.Първите клонирани кученца на Мили са се родили през август миналата година. Те са 12 и живеят със семейство Семлър. Кученцата са много умни и игриви, като Мили. Характерите им са сходни. Външно те също много си приличат, но малко се различават на големина.

video: https://www.youtube.com/watch?v=04xmWsCCTY8