Борисов: Възстановяването на наводнените райони да започне незабавно
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Юли 2018 11:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Възстановяването на наводнените райони да започне незабавно

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов нареди на министрите Николай Нанков и Валентин Радев да посетят наводнените райони в Мизия, Харйедин и Борован и да възложат на кметовете да започнат незабавно преасфалтиране, съобщава БГНЕС.

"Не първо да кандидатства, да чака месец и тепърва да почват възстановяване, а след това ще получат парите си от Междуведомствената комисия за възстановяване на щети от бедствията. Намерете начин, по който кметът да го възложи и ние да го реализираме", каза Борисов в началото на редовното правителствено заседание.

Регионалният министър Николай Нанков отчете, че с помощта на транспортно министерство са осигурени машини за почистване на разрушената инфраструктура.

Щетите, който последният порой нанесе в Мизия, са за хиляди левове. По разпореждане на министър Нанков багери на пътноподдържащите фирми помагат при възстановяването на града. 

Най-сериозно е пострадала уличната мрежа в Мизия. На някои места водата е отнесла цялата асфалтова настилка.

Продължава и източването на язовир „Рогозен-1”. Във вторник той преливаше с 15 кубични метра в секунда. Наложи се спешно монтиране на аварийни сифони.