Руското външно министерство предприема мерки, след като Гърция експулсира двама дипломати
Секция: Русия
11 Юли 2018 13:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руското външно министерство предприема мерки, след като Гърция експулсира двама дипломати

/КРОСС/ Руското външно министерство заяви, че ще предприеме ответни мерки, след като Гърция експулсира двама руски дипломати, съобщи ТАСС.

По-рано вестник "Катимерини" съобщи, че правителството на Гърция е приело решение да експулсира руснаци и да забрани влизане в страната на още двама.

Атина реши да изгони руснаците, като ги обвинява в намеса във вътрешните работи на страната и незаконни действия срещу националната сигурност.

Южната ни съседка обвинява руските дипломати, че опитвали да се сдобият незаконно с информация и да подкупят гръцки държавни служители.

Според високопоставени дипломатически източници човекът за незабавно експулсиране е Виктор Яковлев от руското посолство.

Същите източници отбелязват, че това става след многобройни координирани усилия за разширяване на руското влияние в Гърция, включително чрез дейността на Императорското православно палестинско общество.

Както твърди изданието, властите в Атина обвиняват дипломатите в намеса във вътрешните работи на страната, а също в действия, подриващи националната сигурност.