Изгубен дядо в София: Тодор е в неизвестност от неделя
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Юли 2018 14:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изгубен дядо в София: Тодор е в неизвестност от неделя

/КРОСС/ Възрастен човек е изчезнал от дома си в София в неделя, от тогава близките му го издирват и молят за съдействие всички, които могат да помогнат.

90-годишният Тодор Николов е излязъл от дома си в 'Цариградски комплекс" в неделя. От тогава обаче е бил засечен само от няколко камери в района. 
 
"Единствените реални "стъпки" на дядо са "Цариградски комплекс", 6:50ч - локалното на Цариградско шосе от страната на Интер Експо Център, Interlease 7:39ч;  до хотел ATM 7:45ч. След това няма данни накъде е преминал – дали пресича и отива към The Мall или Младост. От камерите на големия блок в Дружба и камерите на Очна клиника Vision не е засечен в периода до 10ч", пише внучката му Росица Николова.

Тодор Николов е облечен с тъмносиньо сако, синя риза, черен панталон и светлосив каскет. Не страда от склероза и е в добро състояние за възрастта си.

"Той не използва градски транспорт, защото си прави разходки до кварталните магазини. Но сега може и да се е качил, ако някой го е упътил. В метрото задължително трябва някой да му помогне, за да купи билет, маркира и т.н. Той не го е ползвал самостоятелно. Ако е стигнал до Централна автогара ще търси Златоград или Пелово (сега гр. Искър), но за момента не е там", пише още Росица.

За по-лесното издирване на Тодор е създадена и Facebook група за координация.

Росица моли всички, които имат информация да се свържат с нея в нейния Facebook профил.