Акцията по спасяване на децата от пещера в Тайланд – на косъм от трагедия
Секция: СВЯТ
11 Юли 2018 18:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акцията по спасяване на децата от пещера в Тайланд – на косъм от трагедия

/КРОСС/ Акцията по спасяването на децата от пещерата в Тайланд е била на косъм от трагедия, след като няколко спасители попадат в капан. Това става ясно, след капо излязоха нови подробности около спасителната акция. 

Докато световните агенции разпространяват новината, че целият футболен отбор вече е в безопасност, в пещерата все още са около 100-на спасители.

Километър и половина преди изхода трима австралийски водолази попадат в капан. Поврежда се основната водна помпа и нивото на водата рязко се покачва.

Повече от час в пещерата тече нова спасителна акция, за да излязат всички невредими.

Последен пещерата напуска австралийският лекар Ричард Харис. Медикът доброволно стои с децата цяла седмица. Навън го посреща лоша  новина – за смъртта на баща му.

Днес спасените момчета са се видели със своите родители, но през стъклото на изолираното отделение, в което се намират. Появиха се и първите кадри на момчетата в болницата. Те са в специално изолирано отделение и са в добро здраве.

„Душевното им здраве е много добро, може би защото са останали заедно. Възхитени сме от треньора, който се е грижил добре за тях”, казаха от лечебното заведение.
Съучениците на 12-те млади футболисти започнаха новия учебен ден с добрата новина.

Премиерът на Тайланд лично благодари на водолазите. А социалните мрежи бяха залети от признателност.

Покани за гостуване към децата, треньора им и спасителите отправиха известни футболни отбори като „Манчестър Юнайтед” и португалския „Бенфика”. А френският национал Пол Погба им посвети победата на полуфинала в Русия.