Стабилизирано е състоянието на детето, пострадало в аквапарк в Равда
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Юли 2018 07:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стабилизирано е състоянието на детето, пострадало в аквапарк в Равда

/КРОСС/ Състоянието на 9-годишното момиче от Москва, пострадало в аквапарк в Равда, е стабилизирано. То е постъпило с много голяма кръвозагуба в болницата, има разкъсвания на влагалището. Настанено е в отделението по гинекология, няма опасност за живота му. Вчера през целия ден лекарите са подавали информация към различни министерства.

Пързалката, на която е станал инцидента, е висока 22 метра. Условието за спускане по нея досега е било клиентът е да е висок поне 1,30 м, изискването вече е за височина поне 1,50 м., както и навършени 18 години.

Мениджърът на аквапарка, съобщи, че детето се е спускало в края на пързалката, получило е силни болки, кръвотечение и е отведено в болницата. На този етап те също нямат много информация по случая и чакат официално становище. Минали са проверки, експерти, които да проверят техническото състояние на съоръжението. Има назначени няколко технически експертизи. Вчера до обяд съоръжението е било затворено, но не са установени някаква техническа неизправност. Новите изисквания обаче са завишени.

Детето е имало ръста, който е нужен за съоръженията, категоричен е мениджърът на аквапарта. Било е с ръст над 130 см и е имало право да ползва. Тези пързалки свършват в коридор, където също има вода, но не е басейн, в който да се потапят.

Това е втори подобен инцидент в този аквапарк, имало е проверка, но нямат допълнителна информация.