Общинският съветник Симеон Славчев предложи безплатно паркиране пред болници, поликлиники и църкви
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Юли 2018 08:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Общинският съветник Симеон Славчев предложи безплатно паркиране пред болници, поликлиники и църкви

/КРОСС/ Да се обособят социални зони пред болниците, поликлиниките и църквите, в които да не се плаща за "синя" и "зеле"зона в София. Това предложение направи общинският съветник и съпредседател на "Политическа група 5" инж. Симеон Славчев по време на заседание на постоянната комисия по транспорт и туризъм към Столичният общински съвет. В дневният ред на комисията имаше точка за ново разширяване на местата за платено паркиране - "зелена" и "синя" зона, в столицата.

Предложението на инж. Славчев да има безплатни зони пред болниците, поликлиниките и църквите беше подкрепено и от Центъра за градска мобилност, който ще обследват подробно всички варианти за реализацията на предложението и най-вече как да се осъществява контролът над тези социални зони, за да не се злоупотребява с тях.

"От дълго време обсъждам този вариант с експерти и смятам, че с това решение ще облекчим доста гражданите, които имат нужда да посетят съответното болнично заведение, още повече, че в София идват да се лекуват и хора от цяла България", коментира общинският съветник.

Комисията по транспорт и туризъм реши предложението да бъде детайлно разгледано през септември и тогава да се коментират възможните варианти за безплатно паркиране пред болници, поликлиники и църкви или така наречените социални зони в София.

"Когато се изчистят детайлите и избере най-ефективния вариант за контрол, социалните зони ще бъдат включени със съответните текстове в Наредбата за организация на движението в София и така пред тях ще може да се паркира безплатно, коментира инж. Симеон Славчев.