Започва националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2018“
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Юли 2018 11:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2018“

/КРОСС/ Военноморските сили (ВМС) на Република България ще проведат националното военноморско учение „Бриз 2018” от 13 до 22 юли 2018 г. Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО и е отворено за участие на ВМС от страни-членки на Алианса. То се провежда в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в полигони.

В учението ще участват 11 държави с 25 бойни и спомагателни кораби и катери, една подводница, 4 самолета, 5 вертолета и 2340 военнослужещи от ВМС на България, Белгия, Гърция, Германия, Италия, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Франция, Холандия, Втората постоянната група кораби на НАТО и Втората постоянна група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса.

Участват още над 120 души от 20 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации. Щабът за контрол на учението ще се развърне в Пункт за базиране Бургас на Флотилия бойни и спомагателни кораби.