ФИФА забрани красивите фенки по телевизията
Секция: СПОРТ
12 Юли 2018 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ФИФА забрани красивите фенки по телевизията

/КРОСС/ Телевизионните канали получиха шокиращо нареждане от ФИФА. Те трябва да спрат да показват в близък план "привлекателни жени" на трибуните по време на футболни мачове.

От централата се обосноваха, че мярката е част от борбата срещу сексизма по време на световното първенство. Анти дискриминационното движение Fare Network обяви наскоро, че именно това е най-големият проблем на мондиала в Русия. Негови активисти са регистрирали над 30 случая, в които операторите и режисьорите са насочили вниманието към красиви зрителки.

Преди шампионата имаше опасения за расизъм и хомофобия. От Fare Network обаче са категорични, че всъщност най-сериозни са проявите на сексизъм, включително по улиците на руските градове. Посочени са и набралите популярност случаи, когато репортерки получават нежелани целувки по време на предавания на живо.

Една от най-големите фотографски агенции в света - Getty Images, публикува галерия с "най-горещите фенове на световното първенство", в която преобладаваха млади жени. По-късно кадрите бяха свалени, а от ръководството я нарекоха "лоша преценка" и се заканиха да проведат вътрешно разследване. 

От ФИФА обясниха, че мерките вероятно ще бъдат приложени и за други значими турнири.