Над 1,4 кг контрабандно злато в тайник на автобус откриха митнически служители на "Лесово"
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Юли 2018 12:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 1,4 кг контрабандно злато в тайник на автобус откриха митнически служители на "Лесово"

/КРОСС/ Над 1,4 кг контрабандно злато в тайник на автобус откриха митнически и гранични служители на ГКПП "Лесово". Автобусът с турска регистрация е пътувал от Турция за България по редовна пътническа линия, управляван от български гражданин. Пристигнал е на Митнически пункт "Лесово" на 11 юни 2018 г. около 01:20 ч.

Екипажът на автобуса и всички пътници са заявили, че не внасят нищо за деклариране, след което е извършена съвместна проверка на превозното средство от екип на митническа мобилна група, служители на Митница Бургас и гранични служители, по постъпило искане от „Гранична полиция".

В хода на проверката са засечени следи от манипулация върху инсталация за отопление до двигателя в автобуса.

След демонтаж на съоръжението, във вътрешността му са открити 8 пакета, увити с тиксо, съдържащи 366 бижутерски изделия от злато с общо тегло 1402,38 грама.

Шофьорът на автобуса е заявил, че златните накити са негова собственост и са били укрити от него.

Контрабандните златни изделия на стойност близо 100 000 лв. са задържани. Автобусът също е задържан като превозно средство, послужило за пренасяне на контрабандата.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура.