Срещи на представителите на Асоциацията на военните аташета с командващия на СКС и командирите на СВ и ВВС се проведоха днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Юли 2018 17:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Срещи на представителите на Асоциацията на военните аташета с командващия на СКС и командирите на СВ и ВВС се проведоха днес

/КРОСС/Командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров и командирите на Сухопътните войски и Военновъздушните сили генерал-майор Михаил Попов и генерал-майор Цанко Стойков проведоха днес, 12 юли, срещи с представителите на Асоциацията на военните аташета, акредитирани в България.

Тези срещи се провеждат в изпълнение на годишния план на Министерството на отбраната за работа с военните аташета. Участваха представители на Австрия, Великобритания, Виетнам, Гърция, Корейската народно-демократична република, Полша, Русия, Сърбия, САЩ, Турция, Унгария и Украйна.

По време на трите срещи военните аташета бяха запознати с мисиите, функциите, задачите и развитието на способностите на Съвместното командване на силите, на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили.

По-късно днес представителите на Асоциацията на военните аташета посетиха Националния военен учебен комплекс „Чаралица" и се запознаха с възможностите, които предлага за подготовката на щабовете и войските. Разгледани бяха системите за виртуална (VBS2) и реална симулация (DITS), които позволяват подготовката на военнослужещи, формирования и щабове от всички нива за изпълнение на всички мисии на въоръжените сили.

Утре, 13 юли, представителите на Асоциацията на военните аташета ще посетят Единния център за начална подготовка - Плевен, ВВУБ „Г.Бенковски" - Плевен и 55-ти инженерен полк - Белене, където ще се запознаят със структурата, мисията и задачите на военните формирования.