Отмениха предсрочното освобождаване на Георги Сапунджиев, осъден за смъртта на Паоло
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Юли 2018 16:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отмениха предсрочното освобождаване на Георги Сапунджиев, осъден за смъртта на Паоло

/КРОСС/Пловдивският апелативен съд отмени условното предсрочно освобождаване на Георги Сапунджиев,постановено от Окръжен съд – Стара Загора. Така той ще трябва да изтърпи остатъка от наложеното му наказание, което е шест години лишаване от свобода, предаде bTV.

Сапунджиев в осъден за смъртта на 4-годишния Паоло.

Въззивният съдебен състав прие, че спазването на установения в затвора ред и трудовата ангажираност на осъдения по време на изтърпяване на наложеното му наказание не са достатъчни доказателства за неговото поправяне. За добро поведение той е бил с по-лек режим на изтърпяване на наказанието.

За положителните му прояви, осъденият е бил поощряван с домашен отпуск.

Апелативните съдии са отбелязали рядко срещана от затворническата администрация активност – за престоя на Сапунджиев до сега са издадени 29 заповеди за награждаване с домашен отпуск, който в рамките на по-малко от три години е в общ размер от 102 дни.

В същото време, в материалите към затворническото му досие, съществуват данни, че осъденият продължава да не приема в пълна степен вредите, които е причинил с деянието си и размера на наложеното му наказание. По тази причина е прието, че с поведението си той не е дал предвидените в закона доказателства за своето поправяне, за да ползва изключението и привилегията на условното предсрочно освобождаване.

Определението на Апелативния съд е окончателно.