Предстоящи събития за 14 юли
Секция: Предстоящи събития
14 Юли 2018 07:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития за 14 юли

/КРОСС/ Двудневно гайдарско надсвирване започва днес в село Равногор, община Брацигово. В 10.00ч. в местността "Свети Илия" ще бъде отслужен водосвет, след което участниците и гостите ще бъдат поздравени от кмета на Брацигово Петко Петков и патронът на проявата- народната певица Валя Балканска. Надсвирването се провежда за пета поредна година. 
*****
Детски празник започва днес в Архитектурния резерват "Никополис ад Иструм" край Велико Търново, началото е от 10.00 часа.
*****
Операта "Мадам Бътерфлай" от Джакомо Пучини ще представи Бургаската опера на фестивала "Сцена на вековете" на крепостта "Царевец" във Велико Търново. Началото е от 21.00 часа, а след представлението ще бъде излъчен аудио-визуалният спектакъл "Звук и светлина". 
*****
Първи църногорски събор "В сърцето на Граово" ще бъде открит днес на поляните край манастира "Св.св. Безсребреници и Чудотворци Козма и Дамян" в брезнишкото село Гигинци. Събитието ще представи традициите, културата, бита, поминъка, талантите и духа на Граово в миналото и днес.
*****
Национален събор на златотърсачите, организиран от Българската асоциация на търсачите на самородно злато и метеорити в партньорство с община Враца, се открива от 10 часа на Голямата поляна в близост до пещера "Леденика". По време на събора ще се проведат различни състезания за мъже, жени и деца, и томболи. 
*****
Първи международен турнир по художествена гимнастика "Кралица на Аида" започва в спортна зала "Дружба" в Хасково. Официалното откриване на състезанието, в което ще участват 200 гимнастички, е 12.00 часа.
*****
Сдружение "Онкоболни и приятели" в Бургас организира днес благотворителен плувен маратон. Събраните средства ще помогнат за рехабилитацията на хора с онкологични заболявания. Лице на маратона е актрисата Йоана Буковска - Давидова. Тя ще даде старт на надпреварата в 8 часа на "Морска гара". Участниците ще преплуват разстоянието от остров "Света Анастасия" до парк "Росенец". След плувния маратон, по традиция в 19 часа ще има благотворителен концерт на Магазия 1 - Морска гара Бургас