Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
14 Юли 2018 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/ Министерството на земеделието и фонд "Земеделие" имат готовност още през следващата седмица да преведат обезщетенията на фермерите от общините в Бургаско и Ямболско, които понесоха огромни загуби заради чумата по дребните преживни животни, пише "Стандарт"
В интервю за "24 часа" министърът на земеделието Румен Порожанов казва, че размерът на обезщетенията е много разумен. За овцете и козите под селекционен контрол ще се плащат средно по 225 лева, а за останалите 150. 
"Монитор" информира, че в понеделник у нас ще дойдат здравни експерти от Европейската комисия, които да установят дали мерките, предприети от българските власти за неразпространение на чумата, съответстват на изискванията.
"Монитор" пише още за плановете да се изгради преграда на сухопътната ни граница с Румъния от типа на електропастирите във фермите. Преградата е една от мерките срещу навлизането на африканска чума по свинете.
"Левът си отива, затягат контрола над банките", е водещото заглавие на вестник "Труд" по повод обявената от Еврогрупата подкрепа към намерението на България да влезе в чакалнята на еврозоната и в банковия съюз до юли 2019 г. За тази цел България приема да изпълни определени ангажименти, посочва изданието. 
Четири ваканции е определило през следващата година просветното министерство за учениците, пише "Стандарт". Есенната е между 2 и 6 ноември, а по Коледа децата ще почиват от 22 декември до първи януари. Междусрочната ваканция ще трае от 2 до 5 февруари, а пролетната - от 31 март до 7 април. "24 часа" пък съобщава, че за първи път е планирано матурите на абитуриентите и въшното оценяване след седми клас да не се провеждат в един и същи ден. 
Улиците в центъра на София ще се затварят поетапно до 24 юли, за да бъдат измити, информира "Стандарт". Пречещите коли ще бъдат вдигани принудително, но собствениците няма да се глобяват. До следващия четвъртък пък трябва да приключи работата по разширението на бул. "Тодор Каблешков" и движението там да бъде пуснато, пише "Телеграф".