Герман Костин получи доживотен затвор за убийството на 5-годишния Никита
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Юли 2018 17:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Герман Костин получи доживотен затвор за убийството на 5-годишния Никита

/КРОСС/ Софийският градски съд даде доживотна присъда без право на замяна на руския гражданин Герман Костин, обвинен в убийството на 5-годишния Никита. Тялото на момчето беше намерено в куфар.

На 8 февруари 2015 г. под предлог, че ще ги закара до морето, Костин качил Никита и майка му Анна Леонтиева в автомобил. Стигнали в Приморско, престояли там по-малко от час, но се върнали само Костин и малкият Никита.

Тялото на майката беше намерено разчленено в резерват "Перла" близо месец по-късно. Трупът на детето бе открито от случайни граждани.

ДНК на Костин беше намерена на кърпата, с която е бил завит Никита. Според прокуратурата така абсолютно категорично е била доказана неговата вина. Детето е било задушено.

Другото основно доказателство са видео кадри от камери по пътя от София до Пасарел – според прокуратурата ясно личи маршрутът на Костин. Той е засечен в Пасарел чрез клетката на мобилния си телефон.

Малкият Никита е убит между 8 и 10 февруари 2015 г., а куфарът с тялото му е престоял повече от месец край езерото в Пасарел.

Присъдата на обвиняемия е доживотен затвор без право на замяна и подлежи на обжалване.