Русия заклейми „драконовските” санкции на САЩ за случая „Скрипал”
Секция: Русия
09 Август 2018 08:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия заклейми „драконовските” санкции на САЩ за случая „Скрипал”

/КРОСС/ Посолството на Русия в САЩ поиска от Държавния департамент да огласи междуведомствената преписка за въведените санкции във връзка със случая "Скрипал".

Това става ясно от позицията на Москва във връзка с решението на Вашингтон да наложи санкции по случая, информира ТАСС.

В съобщението на дипломатическата мисия се повтаря позицията на Русия за открито и прозрачно разследване на престъплението в Солбсъри и наказание за виновниците.

Допълва се, че посолството е поискало от Държавния департамент да огласи преписката по въпроса, но отговор не е последвал.

Посолството смята, че американските власти не предоставят факти или доказателствата за съпричастността на Русия към случая "Скрипал".

Дипломатическата мисия определи новите санкции като "драконовски".

Американската страна отказа да отговори на нашите уточняващи въпроси. В същото време беше заявено, че САЩ разполагат с достатъчен обем данни, които позволяват да се обвини Русия за случая, подчертават от мисията.

В началото на март бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му бяха отровени с химическия агент новичок. Това допълнително обтегна отношенията между Лондон и Москва до най-тежкото им състояние от края на Студената война.