Русия и Китай не дадоха на САЩ да наложи нови санкции
Секция: СВЯТ
10 Август 2018 11:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия и Китай не дадоха на САЩ да наложи нови санкции

/КРОСС/ Русия и Китай блокираха в Съвета за сигурност на ООН искането на САЩ за добавяне на руска банка, на севернокорейски служител и на две действащи в Северна Корея компании към санкционния списък на организацията, съобщава ТАСС.

Миналата седмица САЩ поискаха от ООН да бъдат замразени авоарите на търговска банка "Агросоюз", обвинена в това, че е помагала на Северна Корея да заобикаля наложените й ограничения при финансови трансакции.
Искането бе насочено освен това срещу високопоставения служител в Банката за външна търговия на КНДР И Йон-вон и срещу две подставени компании, допълва БТВ.

Вашингтон вече наложи такива мерки срещу тях едностранно.

В Съвета за сигурност обаче Русия постави под съмнение американските твърдения, а Китай директно обяви, че се противопоставя на предложените от САЩ санкции.

Междувременно в Южна Корея избухна скандал, след като стана ясно, че три местни фирми са доставяли въглища в КНДР под прикритието на руски стоки. Само между април и октомври м.г. внесеното твърдо гориво е около 35 000 т на стойност 5,8 млн. долара, съобщава още ТАСС