Таско Ерменков: Искаме политика не за следващия мандат, а поне за следващите 10 години
Секция: Интервюта
13 Септември 2018 10:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Таско Ерменков: Искаме политика не за следващия мандат, а поне за следващите 10 години

/КРОСС/ „Искаме заедно да обсъдим какво трябва да се случи в страната ни в бъдеще. Не в следващия мандат, а в следващите 10 години“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Таско Ерменков на среща с обществеността в Разлог за „Визия за България“. Той подчерта, че трябва да има ясни приоритети, които да бъдат следвани. „Днес държавата се руши и имаме все по-малко контрол в основните сектори – икономика, образование, здравеопазване“, заяви Таско Ерменков. .

                           

Кристина Сидорова: Да се върнем към ценностите- родолюбие, българщина, запазване на българското

„Във "Визия за България" сме си поставили за цел да се върнем към ценностите- родолюбие, българщина, запазване на българското“, заяви народният представител Кристина Сидорова.  Тя подчерта, че левицата си поставя за цел изграждането на достойно и съвременно образование, грамотни и мотивирани ученици, възпитавани в любов към родината и запазване на българските ценности. „Най-важното е днес да кажем, че образованието трябва да е държавен приоритет и обект на изключителен контрол. Трябва да спрем и пренаписването на историята“, каза още тя.

Сидорова подчерта, че основен приоритет е също борбата с корупцията, която е обхванала цялото общество. „Не се страхувайте да ни давате сигнали. Като зам.-председател на комисията за борба с корупцията, поемам ангажимент да ги входирам и да бъдат придвижени“, каза на гражданите тя.

Виолета Желева: България трябва отново да стане социална държава

„България трябва отново да стане социалната държава, която искаме, а не самоуправство.  Младите семейства не чувстват подкрепата на държавата и не могат да отглеждат спокойно децата си в България“- заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Виолета Желева. Според нея трябва да има стимулиране на работещите родители с данъчни облекчения за всяко дете, безплатни детски ясли  и градини, намаляване на ДДС за детските храни. По въпроса за възрастните хора, тя каза, че Визията предвижда преизчисляване и актуализация на пенсиите, както и закон за тези хора.

Присъстващите на срещата граждани отправиха въпроси за борбата с корупцията, административните тежести, непрекъснато увеличаващата се ненужна администрация.