Вдъхновете бъдещето, като се включите в „Мениджър за един ден“ 2018
Секция: ЛЮБОПИТНО
13 Септември 2018 11:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вдъхновете бъдещето, като се включите в „Мениджър за един ден“ 2018

/КРОСС/ За да участват в инициативата на 30 октомври, домакини и мениджъри за един ден могат да се регистрират на mfd.jabulgaria.org  

Под надслова „Вдъхнови бъдещето“ Джуниър Ачийвмънт България отвори регистрацията за организации-домакини в 17-то издание на „Мениджър за един ден“. Всички компании и институции, които искат да отворят стажантски позиции за мениджъри за един ден, могат да направят това до края на септември, когато стартира и регистрацията и за ученици и студенти. Инициативата ще се проведе на 30 октомври, вторник, в цялата страна.

“Мениджър за един ден” дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. и е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт, която се провежда ежегодно в още над 100 държави. Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнеса. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техният сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.

Основен бизнес партньор на „Мениджър за един ден“ през 2018 г. е HP, които от години активно участват и като компания-домакин. За НР Inc. България участието в инициативата „Мениджър за един ден“ дава изключително ценен опит. Освен, че имаме възможност да погледнем ежедневните ни предизвикателства с нов поглед, благодарение на младите хора, които имат смелостта да излязат от традиционните рамки при решаването на казуси от практиката, подобни инициативи ни помагат да видим какво търсят младите таланти при избора на професии и компании. Подобно „сверяване на часовника“ е необходимо за всяка една компания, ако иска да е сред предпочитаните работодатели за бъдещите специалисти. Именно подобни инициативи правят HP Inc. не само любим бранд, но и ни нареждат сред желаните компании за реализация в България”, споделя Асен Георгиев, Генерален директор HP Inc. за България.

JA България приканва повече компании, институции и работодатели да бъдат активни и да участват и домакинстват стажа на ученици и студенти, за да могат повече млади хора да направят навреме своя кариерен избор. Ежегодно около 400 организации-домакини отварят вратите си за общо 1000 стажанти, а за обявените позиции в „Мениджър за един ден“ кандидатстват над 2500 млади хора. Компаниите и организациите-домакини могат да обявят своите свободни позиции до края на септември, а учениците и студентите да кандидатстват за обявените позиции от 25 септември  до 14 октомври. И домакини, и участници се регистрират на платформата на инициативата на „Мениджър за един ден“: http://mfd.jabulgaria.org.

В рамките на програмата тази година JA организира и четвъртото издание на Младежкия кариерен форум „Професиите на бъдещето” където водеща тема тази година е „Дигиталната трансформация на професиите“. Участието на ученици и студенти в събитието е безплатно, необходима е предварителна регистрация на следния линк: https://www.eventbrite.com/e/2018-tickets-48947123163