"Евровизия 2019" ще се състои в Тел Авив
Секция: Шоубизнес
13 Септември 2018 20:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Евровизия 2019" ще се състои в Тел Авив

/КРОСС/ Международният песенен конкурс "Евровизия 2019" ще се състои от 14 до 18 май в Тел Авив, предаде ТАСС. Това оповести пресслужбата на организаторите на конкурса.

Шестдесет и четвъртият конкурс "Евровизия" ще се състои на 14 май, вторник, 16 май, четвъртък и 18 май, събота в Тел Авив, се казва в съобщението.

Решението е взето, след като от израелската обществената корпорацията за радио и телевизионно разпространение "Кан" било поискано да представи най-малко два града-кандидати за провеждане на конкурса.

Били разгледани също предложения, свързани с градовете Ерусалим и Ейлат. Организаторите отбелязват, че Тел Авив представил много креативна и привлекателна заявка в съответствие с всички необходими критерии.

Израел получи право за провеждане на конкурса след победата на певицата Нета Барзилай в "Евровизия 2018". След събитието израелският премиер Бенямин Нетаняху обеща песенният конкурс да бъде проведен в Ерусалим.

По-късно вследствие на възраженията на редица страни участнички в конкурса бе взето решение за провеждането му в друг град.