Предстоящи събития в страната за 14 септември
Секция: Предстоящи събития
14 Септември 2018 07:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 14 септември

/КРОСС/София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа в Министерския съвет ще се проведе Първото заседание на Централния епизоотичен съвет. В него ще участват заместник министър-председателят Томислав Дончев, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на икономиката Емил Караниколов, изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Дамян Илиев.

***
Русе.
От 13.00 часа на територията на Автоматичната измервателна станция „Възраждане" на ИАОС на ул. „Ниш" министърът на околната среда и водите Нено Димов ще представи апарат за измерване концентрацията на интензивно миришещи вещества.

***
Калофер.
От 14.00 часа министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в откриването на нови производствени мощности в „Интендантско обслужване" ЕAД.

***
Казанлък.
От 13.00 часа в Дома на културата на „Арсенал" АД в град Казанлък ще се проведе конференция на тема „Ролята на доброволната служба в армията и службата в резерва и запаса за укрепване отбраната и сигурността на страната". От 15.30 часа министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще се включи в дискусиите в рамките на конференцията.

***
София.
От 9.00 часа в спортен комплекс „Спортна София" в Борисовата градина ще се проведе детски турнир за Купа „Софийска вода".

***
София.
От 9.30 часа 19 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу Веселин П. (чл. 243-250 чл.).

***
София.
От 09.30 часа в зала 702 на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени ценовите оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител за извършването на проучвателно-проектантски работи и строителството на 7.5 км от пътя Белица - Загражден.

***
София.
От 10.00 часа в двора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" на ул. „Пиротска" 171А с полагане на венци пред мемориала на загиналите огнеборци в ГД ПБЗН ще бъде отбелязан професионалният празник на българските пожарникари. От 16.30 часа пред сградата на УПБЗН - Нови Искър на ул. „Стое Джуров" ще бъде открит паметник на пожарникаря инж. Богдан Личев.

***
София.
От 10.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Вихър М., Минчо М., Иво И., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 14 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги П., Марио Н. и Михаил Д., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Кольо К., Мариета В., Галина В. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа пред сградата на кметството в с. Железница кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери предоставянето на компостери по програма на Столична община.

***
София.
От 10.30 часа в София Картинг Ринг ще се състои пресконференция, представяща формата и част от участниците в Еко 12 часа на България.

***
София.
От 11.00 часа в изложбена зала „Архиви" ще бъде открита документалната изложба „Безпределният космос на човешкия ум", посветена на проф. Виден Табаков (1919-2015) - българският учен, който участва в космическата програма на САЩ и допринася за провеждането на първия космически полет по програма Аполо до Луната.

***
София.
От 11.00 до 14.00 часа в градинката на НДК при кръстовището на бул. „Витоша" и „Патриарх Евтимий" актьорът Ивайло Захариев и експерти, ще разговарят с родители, деца и бъдещи родители в рамките на инициативата Обединение „Детство без насилие".

***
София.
От 11.00 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Росен Ч. и Полина И., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Пламен Ст., чл. 65 НПК - молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 11.00 часа разположена в синята зона на пл. „Св. Алескандър Невски" ще се проведе международната инициатива PARK(ing) Day, в която ще участват и кучета на ОП „Екоравновесие".

***
София.
От 11.00 часа в изложбена зала „Архиви" на адрес ул. „Московска" 5 ще бъде открита документалната изложба „Безпределният космос на човешкия ум", посветена на проф. Виден Табаков (1919-2015) - българският учен, който участва в космическата програма на САЩ и допринася за провеждането на първия космически полет по програма Аполо до Луната.

***
София.
От 11.30 часа в Заседателната зала на Ректората на НСА Томас Бах, президент на Международния олимпийски комитет (МОК), ще бъде удостоен с почетното звание Доктор хонорис кауза на Национална спортна академия „Васил Левски" (НСА).

***
София.
От 12.00 часа в БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Национален и световен протест на 16-ти септември 2018 г. пред Парламента, пред всички общини и пред всички български посолства по света, с искане за оставка, съд и смяна на системата".

***
София.
От 12.00 часа зам.-кметът на София Евгени Крусев ще провери ремонтните дейности на ул. „Цар Симеон".

***
София.
От 13.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мирослав В., Живко И. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в залата на 11-тия етаж на КНСБ ще се състои пресконференция на синдикалната организация на КНСБ в НИМХ.

***
София.
От 14.00 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Никола Т., Милко Хр., Никола К. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.30 часа пред Министерски съвет велосипедисти се събират на протест под надслов „Поход за живот" в памет на загиналия велосипедист - Мартин Чикалов, който бе блъснат от неправоспособен шофьор.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Академия" при Национална художествена академия ще бъде открита изложбата „Съвременна сръбска графика", подготвена от Галерия за съвременно изобразително изкуство - Ниш.

***
София.
От 18.00 часа в дворното пространство на къща музей „П. К. Яворов" ще се проведе вечер на гражданската поезия.

***
София.
От 19.00 часа в салона на Столичен куклен театър на ул. „Гурко" 14 ще се състои официалното откриване на 10-тото юбилейно издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите" 2018 .

***
Асеновград.
От 10.00 часа в зала 1 на Районен съд- Асеновград ще се разглежда съдебното дело на подсъдим частен съдебен изпълнител за присвояване на чужди пари в размер на 709 633,85 лева.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Регионален исторически музей - Благоевград ще бъде открита изложбата „За нея ние се боримь за нея ние мремь" по повод 115-годишнина от Илинденско - Преображенското въстание.

***
Благоевград.
От 14:00 часа в кафе-сладкарницата на ОД на МВР Благоевград ще се състои брифинг във връзка с традиционната „Акция на полицията: „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!"

***
Бургас.
От 10.00 часа в зала „Бойчо Брънзов" ще се проведе международен турнир по тенис на маса за хора с увреждания и ветерани.

***
Бургас.
От 18.00 часа в изпразнения плувен басейн и съседни пространства в МКЦ за втори пореден път ще се проведе фестивалът „Вода".

***
Варна.
От 9.00 часа в Катедрален храм "Успение Богородично" ще се проведе Св. Литургия по повод Кръстовден в рамките на XX-то издание на Седмицата на православната книга, под надслов "1125 години от Преславския събор".

***
Варна.
От 10.00 часа във фоайето пред зала „Варна" ще бъде награден Александър Кръстев, ученик от Математическа гимназия „Д-р Петър Берон", спечелил златен медал от Международната олимпиада по Информатика в Цукуба, Япония.

***
Варна.
От 11.00 часа в Градската художествена галерия ще бъде открита в фотоизложба по случай 100-годишнината от създаването на Азербайджанската демократична република. Поканени са Н. Пр. г-жа Наргиз Гурбанова - посланик на Азербайджан и кметът на Варна Иван Портних.

***
Варна.
От 11.00 часа в сградата на ОДМВР - Варна ще се проведе брифинг във връзка с началото на традиционната акция за пътна безопасност „Децата тръгват на училище!".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе дискусия за Закона за поземлените отношения и опазване на земеделските земи. Организатор е Министерство на земеделието и храните.

***
Велико Търново./с. Балван.
От 10.30 часа на площада в селото ще се проведе Отбелязване на 130 години от създаването на Пожарната служба и на професионалния празник на огнеборците.

***
Велико Търново./с. Леденик
От 10.30 часа на спортното игрище в селото ще се проведе закриване на лятна полицейска академия - село Леденик.

Велико Търново./с. Шемшево.
От 16.30 часа на стадиона в селото ще се проведе закриване на лятна полицейска академия - село Шемшево.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита Музика, любов и светлина" - изложба нестандартна живопис на Дочка Михова и концерт на група „Силания".

***
Велико Търново./с. Ресен.
От 19.30 часа в Парк „Асеневци" Un Beso Fiesta: Уроци по латино танци и бачата, концерт на George Dice и „Романтик парти".

***
Велико Търново./с. Ресен.
От 20.30 часа в Летен театър „Есенни джаз вечери - Велико Търново 2018", концерт на Камелия Тодорова и Биг бенд Велико Търново.

***
Видин.
От 9.00 часа на градския стадион „Георги Бенковски" Видин ще бъде домакин на футболния турнир за девойки за Купата на „Кока-Кола".

***
Видин.
От 11.30 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще присъства на тържественото откриване на учебната 2018/2019 година на филиала на Русенския университет "Ангел Кънчев" във Видин.

***
Враца.
От 19.00 часа пред стадион "Христо Ботев" ще се състои ткриването на 130-ти Традиционен Врачански есенен панаир.

***
Габрово.
От 17.00 часа в спортна зала „Орловец" ще се проведе демонстрация на противопожарна и спасителна техника.

***
Димитровград.
От 18.00 часа в залата на II етаж на община Димитровград ще се проведе заключителна пресконференция по повод реализацията на проект „Ремонт и реконструкция на пешеходна зона и междублокови пространства в централна градска част, бул. "България" - I етап, гр. Димитровград.

***
Казанлък.
От 18.00 часа в Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства на ул. "Чудомир" ще се състои представяне на книгата на проф. Топалджикова "Отлитащото време. Лъч светлина през обектива. Фотографската фамилия Карастоянови. "

***
Карлово.
От 14.00 часа служителите от общинска администрация ще почистят замърсени райони в града, част от националната инициатива „Да изчистим България заедно".

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на Възрожденското училище ще се проведе награждаване на отличените ученици от проведения тест за отпускане на еднократни общински стипендии.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Дома на културата „Борис Христов" икономическият екип на Представителството на Европейската Комисия в България организира представяне и дискусия на ключовите документи и специфичните за България препоръки в рамките на Европейския семестър 2018.

***
Пловдив.
От 12.00 часа на пл."Централен" ще се проведе първото издание на кулинарния фестивал MOOD FOR FOOD Street Fest, част от програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019".

***
Пловдив.
От 13.00 часа в заседателната зала на район "Южен" ще се проведе кръгла маса на тема "Бъди отговорен към себе си, към децата ни и към обществото".

***
Пловдив.
В РД „Пожарна безопасност и защита на населението" ще се състои официално отдаване на почит към паметта на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и поднасяне на цветя пред паметните им плочи.

***
Пловдив.
От 21.30 часа в Bee Bop Cafе унгарската формация Meszecsinka ще представи пред българската публика последния си албум, награден с престижната награда Фонограм (унгарското Grammy) за най-добър етно албум на 2018.

***
Поморие.
От 18.00 часа във фоайето на Народно читалище „Просвета 1888" ще бъдат изложени произведенията, сътворени по време на тазгодишния пленер „Светът е море" - Поморие '2018.

***
Силистра.
От 9.00 часа в катедралния храм „Св.Св. Петър и Павел" ще бъде отслужена Света литургия по повод Кръстовден, празник на Силистра.

***
Силистра.
От 10.00 часа пред Художествената Галерия в Силистра ще бъде открита скулптурна композиция на художника Бедиг Бедросян.

***
Силистра.
От 11.00 часа в зала „Версай" ще се проведе тържествена сесия на Общинския съвет.

***
Силистра.
От 1.30 часа на площад „Свобода" ще се състои тържествена церемония по случай Празника на Силистра. Ще има поздрав от кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов към гражданите и гостите и концерт.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина", ул. „Българско опълчение" 69, ще се проведе Програма „Играя и се уча" - групови занимания с деца от 0 до 6 години и техните родители.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Концертна зала на НЧ „Св. Климент Охридски 1858" ще се състои Тържествен концерт „Жар птица" посветен на 85-годишния юбилей на Катя Павлова.

***
Созопол.
От 18.00 часа в Градската галерия в гр. Созопол ще бъдат открити международен пленер и изложба на тема „Рисуване, живопис и стъкло".

***
Хасково.
От 11.00 часа в двора на ДЦДВУ„ Марина" в Хасково ще бъдат открити нова детска площадка за деца с увреждания и сензорна стая.

***
Хасково.
От 12.00 часа в сградата на читалище „Заря" българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще посети Хасково, където ще открие обновената компютърна зала на компютърна школа „Вале".

***
Шумен.
В 10.00 часа в СУ „Сава Доброплодни" ще бъде представена обновената училищна база и готовността за новата учебна година.