Антон Кутев: Всяка партия трябва да има визия, но само БСП има такава
Секция: Интервюта
14 Септември 2018 10:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антон Кутев: Всяка партия трябва да има визия, но само БСП има такава

/КРОСС/  „Всяка партия трябва да има визия за развитието на България, но само БСП има такава.” Това каза Антон Кутев, зам.-председател на ПГ на „БСП за България” на среща с граждани от Сандански, на която бе обсъдена „Визия за България”. По думите му визионерският документ на левицата е с амбицията да има реална представа накъде да върви обществото. „Нашата Визия не е завършена. Тези срещи се правят, за да може тя да бъде допълнена, да се доизгради и с този документ да стане ясна насоката, в която да върви обществото, " отбеляза Кутев.

Проф. Румен Гечев: Имаме нужда от големите енергийни проекти

„Икономиката и страната имат нужда от изграждането на големите енергийни проекти- като АЕЦ „Белене” и изграждане на газопреносна система с Русия. Така, както Германия прави. С какво сме по-различни от Германия? Такива големи проекти ще привлекат и чужди инвестиции, и ще създадат работни места, ще развият и други енергоемки производства.” Това заяви пред гражданите на Сандански проф. Руен Гечев, народен представител от ПГ на „БСП за България”.  

По думите му прокламираното от управляващите фискално равновесие на страната е абсолютно нереалистично, на фона на спада на външните инвестиции. Той добави, че външните инвеститори ни пишат слаба оценка. „Има недофинансиране на много сектори- като здравеопазване и образование, армия и други. Младите хора бягат от страната. Над 2 милиона наши сънародници са вече зад граница. Преди няколко години страната ни изпреварваше Румъния по множество показатели, а сега е обратно”, добави още професорът. Той допълни, че е нужно качествено образование в страната и тя трябва да поема разходите за обучение на младите хора, но после трябва да ги ангажира в някакъв период от време да останат да работят у нас.

Николай Динков: Трябват стимули за задържане на хората в регионите

Народният представител Николай Динков обясни, че трябва трайно да бъде решен въпросът с диспропорцията между регионите. Той беше категоричен, че трябва да се изграждат стимули за задържане и развитие на хората. Депутатът от левицата Лало Кирилов обясни, че е нужно стимулиране на селското стопанство, както и че не е справедливо един сектор да получава повече европейско субсидиране от друг.