Атанас Костадинов: Държавата трябва да си върне функциите за просперитета на гражданите
Секция: ПОЛИТИКА
14 Септември 2018 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атанас Костадинов: Държавата трябва да си върне функциите за просперитета на гражданите

/КРОСС/ „Държавата трябва да си върне функциите за просперитета на гражданите и развитието на националната икономика“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Атанас Костадинов на среща в Струмяни за „Визия за България“. По думите му освен за спазване на пазарните принципи, правовия  ред, законността, които да гарантират социалното и икономическо развитие,  държавата трябва да е гарант за достойнството, жизнения стандарт, развитието и превеждането на българския народ през дългогодишната и задълбочаваща се криза.  „Имаме нужда от национално съгласие по националните приоритети и регионалните акценти - силна държавна подкрепа за конкурентните предимства на нацията и регионите“, каза още Костадинов.

Даниел Йорданов: Има нужда от цялостен пакет от мерки за защита на собствеността и ефективно стопанисване на земята

„Един от важните въпроси за нашата икономика е създаването на единен имотен регистър“, заяви  депутатът Даниел Йорданов. По думите му има нужда от цялостен пакет от мерки за защита на собствеността и ефективно стопанисване на земята.  „В нашата Визия залагаме на активна държавна политика в селскоспопанското производство, която се изразява в държавно финансиране на малките и средни ферми“, каза той.

Чавдар Велинов: Във Визията искаме да съберем мнението на възможно най-голям брой хора

„Нашата Визия е манифест на промяната. Искаме в нея да съберем мнението на най-голям брой българи“, заяви народният представител Чавдар Велинов. Той подчерта, че основните няколко стълба на всяко едно общество са образованието, здравеопазването, икономиката и регионалната политика и именно за това Визията залага   на тях, но е отворена за предложенията, идеите и критиките на хората.

Събралите се в залата хора зададоха на представителите на левицата въпроси за мерки за запазване на земеделските земи, неработещи напоителни системи, отказът на централната власт за комуникация с гражданите и отговор на въпросите им, експлоатацията и лошото заплащане на човешкия труд, незаконната сеч в региона, масовото унищожаване на природата и река Струма при строежа на магистралата и неспазване на екологичните норми.