Ердоган иска да обсъди Сирия с Путин на 17 септември
Секция: СВЯТ
14 Септември 2018 13:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ердоган иска да обсъди Сирия с Путин на 17 септември

/КРОСС/ Президентът на Турция има намерение да обсъди в понеделник, 17 септември, развитието на събитията в Сирия с руския си колега Владимир Путин, заяви в петък министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу на пресконференция в Пакистан, предава ТАСС, цитиран от Фокус.

„Искаме да постигнем разрешаване на сирийската криза по политически път. Президентът Ердоган ще обсъди ситуацията в Сирия с президента Путин в понеделник", цитира думите на Чавушоглу телевизионния канал NTV.
Преди това, както се очаква, в петък в Истанбул ще има среща между помощниците на лидерите на Русия, Германия, Турция и Франция, посветена на Сирия.

По-рано за плановете за тези преговори съобщи помощникът на руския президент Юрий Ушаков. По неговите думи, самият той и „редица експерти" планират да вземат участие в среща за Сирия в Истанбул на 14 септември. Той уточни, че помощниците на държавните глави могат да обсъдят дневния ред на евентуална четиристранна среща на върха за Сирия, която също може да се състои в Истанбул.