Патриотите от ВМРО даряват тетрадки по родолюбие за първия учебен ден
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Септември 2018 15:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Патриотите от ВМРО даряват тетрадки по родолюбие за първия учебен ден

/КРОСС/ Учебни тетрадки по родолюбие ще получат от ВМРО първокласниците в редица училища в цяла България. Тетрадките са с ликовете на известни български исторически личности. Патриотичните тетрадки са два вида – с тесни и широки редове и с квадратчета, каквито са нужни на първолаците.

На 15 септември (събота) в 11.00 ч. народният представител от Обединени патриоти и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов ще присъства на откриването на ремонтираната сграда на Второ основно училище „Васил Левски“ в кв. Маслово в Костинброд. Той ще подари патриотични тетрадки за всички малчугани, които ще бъдат първокласници в това училище. На тях са изобразени портрети на Васил Левски и Гоце Делчев.

В Стара Загора акцията започва в 9.00 ч. сутринта в първия учебен ден – 17 септември (понеделник) в шест старозагорски училища - „Иван Вазов“, „Самара“, „Васил Левски“, „Кирил Христов“, II-ро основно училище „Анастасия Тошева“, едноименното основно училище в кв. „Колю Ганчев“. От ВМРО – Стара Загора са подсигурили 500 тетрадки с ликовете на известните старозагорци Колю Ганчев, митрополит Методий Кусев, Иван Гарванов, Андрей Тошев. Те ще бъдат подарявани на децата от общинския съветник и координатор на ВМРО за Стара Загора Антон Андонов, заместник областния управител Красимир Червилов и членове на местната организация.

                         

В първия учебен ден представители на ВМРО ще подаряват учебни тетрадки по родолюбие също и в Сливница - в града и в село Алдомировци, във всички училища в община Елин Пелин, Годеч, Драгоман, Костинброд - в града и село Драговищица. В I-во основно училище „Васил Левски“ и СУ „Петър Берон“ в Костинброд патриотичните тетрадки ще връчи заместник областният управител на София област Николай Борисов.

В София Патриотите от ВМРО ще подаряват тетрадките с ликовете на Гоце Делчев и Васил Левски в 117 СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - гр. Бухово, 162 СУ „Отец Паисий“ - кв. Ботунец, 152 „Св. св. Кирил и Методий“ - с. Мърчаево.