До края на деня се очаква да има задържани след акцията в „Кошарите”
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Септември 2018 15:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
До края на деня се очаква да има задържани след акцията в „Кошарите”

/КРОСС/ До края на деня може и да има задържани лица заради акцията в бившия ресторант „Кошарите”. Това каза прокурор Иван Гешев по повод извършената спецакцията.

Днес спецпрокуратурата претърси фирмени офиси там по разследване на организирана престъпна група за производство на цигари и пране на пари.

Той допълни, че някои лица могат да бъдат задържани за 24 часа по Закона за МВР.

„Съгласно НПК собствениците и хората, които използват имота, трябва да присъстват до приключване на претърсването”, поясни още Гешев.

Според изнесени от Гешев Данни незаконните фабрики в Дупница, Горна Оряховица и Тутракан за цигари генерират поне 10 млн. лв. месечно. Той уточни, че според доказателствата няма връзка между тази спецакция и другата срещу Миньо Стайков, но на ниво оперативни данни не коментира.

Акцията е продължение на операцията на пловдивската полиция в края на август, при която бяха разкрити 4 фабрики за производство за нелегални цигари в страната - в Тутракан, Горна Оряховица и две в Дупница.

Тогава бяха установени и иззети 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки на стойност 1,5 млн. лева.