Корнелия Нинова: Борбата е между ГЕРБ и Патриотите в негласуването на министерските оставки
Секция: ПОЛИТИКА
14 Септември 2018 18:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: Борбата е между ГЕРБ и Патриотите в негласуването на министерските оставки

/КРОСС/ Лидерът на БСП Корнелия Нинова смята, че вчерашното негласуване на министерските оставки е следствие от вътрешна борба на лобита между ГЕРБ и Патриотите. Според нея проблемът бил умишлено прехвърлен към президента Румен Радев.

„Ние можехме да гласуваме оставките и след това да бъде издаден указа, но представете си ситуацията – да гласуваме оставките и Александър Манолев след това да се оттегли. Това вече е пълна пародия”, коментира Нинова в „Лице в лице”.

Тя отново заяви, че управлението в държавата трябва да си ходи, тъй като дори смяната на министрите няма да доведе до смяна на модела.

По повод зачестилите спецакции в страната Нинова адмирира действията на властите, но не смята, че това ще доведе до някакъв резултат.

„Това се прави, за да се заглуши какво се случва в правителството”, смята Нинова.

По повод упреците, че БСП са били на спа, ден след като заявиха, че тръгват между хората, Нинова каза, че е освободила от поста човекът, избрал мястото на семинара. Всички разноски обаче били платени от джоба на депутатите.

В подкрепа на Виктор Орбан, но срещу ПЕС

Вчера в европейския парламент от партията на Нинова гласуваха против наложените срещу Унгария и Виктор Орбан санкции, но от Партията на европейските социалисти гласуваха за санкциите.

„Ще изразя лично мнение – това е грешка да се налага такава санкция на Унгария, защото се формират разделителни линии”, коментира Нинова.

По думите ѝ нейното мнение отново ще доведе до коментари и упреци вътре в партията и извън нея – от ПЕС.

„Сигурно заради това, което казвам, пак ще изям шамарите от свои и от чужди, но освен за националния интерес трябва да мислим и с друга перспектива за Европа”, коментира Нинова.