Преглед на печата на 16 септември
Секция: Преглед на печата
16 Септември 2018 08:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата на 16 септември

/КРОСС/ Сигнали, че въоръжени провокатори, заедно с обикновените граждани, ще нахлуят в президентството, когато е денят на отворените врати, е засякло МВР, пише във водещата си статия "24 ЧАСА". Националната служба за охрана е уведомена да засили охраната на Дондуков 2.

Вестникът цитира и председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който, по повод планираните протести коментира, че управлението на държавата в момента е достатъчно стабилно.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поканил лично премиера Бойко Борисов на срещата на високо равнище Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците на 24 септември, пише в друга статия "24 ЧАСА". Борисов заминава за Ню Йорк на 23-и, а на 28-и е речта му пред Общото събрание на ООН. Тази визита обаче разпали пак войната между премиера и президента Румен Радев. Изданието уточнява, че последното посещение на премиера на сесия на ООН е през 2010 година и оттогава делегациите са водени от президента. Според външния министър Екатерина Захариева в годината на българското европредседателство "е добре премиерът да ни представлява в ООН."

Вестникът помества и интервю с държавния глава Румен Радев, който казва, че проблемът изобщо не е дали ще отиде президентът или премиерът. Проблемът е дали се спазва законът и как се взимат решенията. Министерството на външните работи нотифицира в ООН премиера като ръководител на българската делегация без абсолютно никакво уведомяване и координация с президентството, посочва Румен Радев.

Млади учители бият по 40-50 километра път, за да са в клас преди първия звънец. Преподаватели от по-малките населени места стават по тъмно, но успяват да стигнат навреме до своите училища. Много от тях преподават в отдалечени райони на страната, но има и такива, които всеки ден идват до столицата, пише "ТЕЛЕГРАФ".

Увеличение от 50 евроцента до 1 евро на пътните такси въведе Сърбия за автомобили с чуждестранна регистрация. Трасето през западната ни съседка е най-използваното от сънародниците ни по маршрута за Западна Европа, съобщава още "ТЕЛЕГРАФ".