Цвета Караянчева откри академичната година в Техническия университет в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Септември 2018 12:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цвета Караянчева откри академичната година в Техническия университет в София

/КРОСС/ Техническият университет е територията на младостта, знанието и желанието за просперитет, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на откриването на академичната година в Техническия университет в София. Председателят на парламента поздрави преподавателите и студентите и им пожела успешна учебна година.

За мен е особено вълнуващо да бъда днес тук, защото това е моят университет, който съм завършила преди повече от 20 години, отбеляза Цвета Караянчева. Тя посочи, че през годините Техническият университет е запазил академичния си дух, усъвършенствал е материалната си база, а учебните му програми се равняват по тези на най-развитите институти и университети в Европа и в света. Вашите преподаватели дават всичко от себе си, за да може Вие след време с гордост да излезете от тук и да помогнете на икономиката на България, обърна се тя към студентите.

Ако образование, законодателна и изпълнителна власт не вървим заедно, няма как да постигнем успеха, необходим за нашата държава, заяви Цвета Караянчева. Уверявам Ви, че колегите ми народни представители съзнават своята отговорност и са готови да работим заедно, за да издигнем на ново ниво българското образование и наука, подчерта Цвета Караянчева. Тя изрази благодарност към преподавателите за техните усилия, професионализъм и воля, които влагат в работата си със студентите и за техния принос за развитието българската наука.

Постъпили сте правилно, когато сте избрали Техническия университет, учете, събирайте с пълни шепи опита, който Ви дават Вашите преподаватели и се реализирайте в Родината си, обърна се Цвета Караянчева към студентите. Вие сте най-големият капитал на България, подчерта още тя.

Преподавателите, гостите и студентите бяха поздравени с изпълнение на Ансамбъла за народни танци на университета.