66 000 лв. за българските студенти събра благотворителният аукцион на PwC България
Секция: Шоубизнес
10 Октомври 2018 14:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
66 000 лв. за българските студенти събра благотворителният аукцион на PwC България

/КРОСС/ Средствата ще бъдат дарени за стипендии на студенти, изучаващи педагогика

Благотворителният аукцион на PwC България „Подай ръка“ събра 66 000 лв., които ще бъдат дарени в подкрепа на българските студенти. На специалното събитие вчера бяха представени 28 уникални картини с очертанията на дланите на някои от най-любимите български звезди. Наддаването за картините с Лили Иванова, Стоянка Мутафова, Васко Василев, Стефка Костадинова, Христо Стоичков, група Сигнал, Георги Мамалев, Президентът Румен Радев, Валя Балканска и много други звезди и бизнес лидери премина при огромен интерес. За най-голяма стойност - 5000 лв. беше продаден уникатът с примата на българската естрада.

Гостите на събитието имаха възможност да изберат за каква кауза да бъдат дарени събраните средства - образование, здравеопазване или изкуство. Вотът показа, че сумата ще бъде дарена за стипендии на младежи, обучаващи се в педагогически специалности.

                        

„Благодарим на всички наши звездни партньори, които се включиха в наддаването и повярваха в каузата ни. Сигурен съм, заедно ще успяваме да мотивираме все повече и повече наши студенти да се развиват и да сбъдват мечтите си тук. Горди сме, че заедно „подадохме ръка“ и ще продължаваме да го правим и в бъдеще“, коментира Божидар Нейчев, старши съдружник на PwC.

Специален гост на събитието бе Лили Иванова, която застана зад каузата безвъзмездно и изнесе благотворителен концерт в подкрепа на студентите.

Сред популярните личности, които „подадоха ръка“ на проекта и се включиха, дарявайки отпечатъците на дланта си, бяха още Виолина Маринова, Магърдич Халваджиян, Президентът Петър Стоянов, Алек Попов, Юнион Груп, Аня Пенчева, Димитър Желев, Крисия, Хасан и Ибрахим, Петър Андронов, Левон Хампарцумян, д-р Григор Горчев, д.м.н., Андре Токев, Радосвет Радев, Владимир Николов, Христо Илиев, Н.В. Цар Симеон II, Президентът Росен Плевнелиев и д-р Георги Стаменов. 28-те уникални картини с тяхно участие са дело на популярния художник Бойко Колев, който майсторски обвърза очертанията на дланите на успешните българи с важните им лични постижения и каузи.

                         

Сред гостите и наддаващите по време на събитието бяха представители на бизнес елита, бизнесмени, общественици, посланици и популярни личности.

Благотворителният аукцион „Подай ръка“ е поредната инициативата, която PwC България провежда в подкрепа на студентите у нас. Миналата година консултантската компания организира конкурса „Твоите 25 причини да избереш България“, в който се включиха повече от 1300 български студенти от 127 университета и 15 държави. Победителите от проекта вече стажуват в престижни компании и получават професионални насоки за развитието си от доказани ментори.

                        

Официалният каталог за аукциона „Подай ръка“ и всички картини може да разгледате тук.