Нинова: Борисов нападна всички европейски институции, за случая в Русе, такава агресия не е необходима
Секция: ПОЛИТИКА
10 Октомври 2018 17:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нинова: Борисов нападна всички европейски институции, за случая в Русе, такава агресия не е необходима

/КРОСС/ "Обезпокоени сме от негативния образ на България, който се изгради в последните няколко дни след убийството в Русе чрез изказвания и позиции на ЕК, еврокомисари, Съвета на Европа, Генералния секретар на ООН, неговата собствена партия - ЕНП".

Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред журналисти. Тя добави, че социалистите са притеснени от високото равнище на престъпността в България, от страха и чувството за несигурност у хората и най-вече от недоверието в институциите. "Надяваме се заподозреният за убийството, ако се докаже, че е той, да получи най-строгата присъда, за да се възстанови чувството за справедливост", каза още лидерът на левицата.

"Премиерът нападна всички европейски институции, които се изказаха по случая, а такава агресия в момента не е необходима. По-скоро трябва да си зададем въпроса- защо дойде тази реакция?", коментира Корнелия Нинова. Тя попита- не  е ли това оценка за България отвън? "Проблемът не е у тях, проблемът е тук - вътре и се казва недоверие",  категорична бе Нинова