Европа приветства разкриването на убийството на Виктория Маринова
Секция: СВЯТ
10 Октомври 2018 17:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Европа приветства разкриването на убийството на Виктория Маринова

/КРОСС/ Европа приветства България за бързите действия при разкриването на убийството.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поздрави българските власти след ареста на заподозрения за убийството.

„Бързата реакция и съвместните усилия демонстрират решимостта за постигане на справедливост при такива позорни действия. Мислите ни са със семейството и приятелите на Виктория Маринова”, посочи председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Говорителят на ЕК Маргаритис Схинас започна седмичната си пресконференция с обръщението към българските власти.  

„Председателят Юнкер приветства бързите и активни усилия на премиера Бойко Борисов и на българските власти, които в тясно сътрудничество с правоприлагащите органи от другите държави-членки на ЕС, успешно арестуваха заподозрения убиец на журналиста Виктория Маринова”, заяви той.

Председателят на Европарламента Антонио Таяни също реагира в социалните мрежи.  „Поздравяваме българските власти за бързината и точността на разследването, което направи възможно арестуването на убиеца нa Виктория Маринова, чийто мотив не е свързан с работата ѝ като журналист”, отбеляза той.

Председателят на парламентарната група на Европейската народна партия Манфред Вебер също реагира в „Туитър”. „Горещо приветствам предварителните резултати от разследването на убийството на Виктория Маринова. Българските власти действаха бързо и ефективно”, написа той.

Междувременно Европейската федерация на журналистите обяви, че идната седмица организира в Брюксел бдение в памет на убитите европейски журналисти.