Предстоящи събития в страната за 11 октомври
Секция: Предстоящи събития
11 Октомври 2018 07:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 11 октомври

/КРОСС/ София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
Пловдив.
В 17.00 часа в Дома на културата министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще бъде гост на концерт по повод юбилея на Университета по хранителни технологии.

***
Казанлък.
Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще посети Казанлък. В 12.30 часа тя ще открие обновената детска градина „Слънце“ . От 14.00 часа в Конферентната зала на Културно-информационния център (ул. „Искра“ № 4), зам.-министър Деница Николова ще открие информационен ден за популяризиране на инвестициите в туризма и градската среда, предоставяни чрез финансови инструменти по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

***
Плевен.
От 14.30 часа в Стрелковия комплекс към затвора в Плевен заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов ще награди победителите в 1-вия турнир по стрелба с пистолет между служителите от затворите в страната.

***
София.
От 9.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ради М., Павлин С. и И. П., обвинени в длъжностно присвояване, за улесняването на което е извършено и друго престъпление, не по- тежко наказуемо.

***
София.
От 9.00 часа 3 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу Константин С. обвинен за неправомерно присъединяване към електропреносна мрежа, чл. 234 НК.

***
София.
От 09.30 часа в Представителството на Европейската комисия в България, природозащитната организация WWF България организира кръгла маса и публичен дебат на тема „Справедлив енергиен преход“.

***
София.
От 9.30 часа 14 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър А., Красимир В. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Алексей П., Антон П. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Бехчет А., Емил Б. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 19 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цветелин Цв., Владислав Н. и Светлин С., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 до 15.30 часа в заседателна зала 207 на БАН ще се проведе Полско-българска научна конференция „Извоюваната независимост – полски и български перспективи“.

***
София.
От 10.00 часа на територията на летище „София“ ще се проведе пълномащабно учение. В него ще участват външни служби и институции. Учението няма да се отрази на ежедневната работа на летището и няма да наруши полетното разписание.

***
София.
От 10.00 часа 5 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър Ст., Боян Т., Бисер И., Бранимир Ст., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 13 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Радослав К., Генчо П., Венцислав П. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 17 състав на Софийския градски съд ще проведе разпоредително заседание по делото срещу Тунджай К, обвинен в убийството на жена в столичния кв. „Люлин“ през 2017 г.

***
София.
От 10.00 часа 17 състав на Софийския градски съд ще разгледа насрочена въззивна мярка на Георги В. - Кико. ІV въззивен състав. (Постъпила е молба да не бъде сниман).

***
София.
От 10.00 часа в Национален пресклуб на БТА Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания /БАСОРД/ ще проведе Пресконференция по повод на Световния ден за борба със затлъстяването, посветена на проблемите с детското затлъстяване.

***
София.
От 10.30 часа в хотел „Сити София“ (ул. „Стара планина“ № 6) ще се проведе трета международна конференция: „Разделното събиране на отпадъците за по-чист въздух“. Участие в събитието ще вземе зам.-кметът по околна среда Йоана Христова

***
София.
От 11.00 часа 11 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван Д. и Милкана В., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 17 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Блага Б. и Иво Д., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“ професорът по теология Карл-Вилхелм Нибур от Университета „Фридрих Шилер“ в Йена ще бъде удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза“ на СУ.

***
София.
От 11.00 часа в Пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция за анонсиране на резултати от представително проучване за грижата на българина за очите.

***
София.
От 13.00 часа 5 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Калоян П., Любомир С. и Михаил Д., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 18 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу руси Д., Стоян Д., Красен Н. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 11 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Атанас Сп., Стефан Г. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 17 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Божидар М., обвинен в участие в ръководството на престъпна организация или група.

***
София.
От 14.00 часа в зала Мусала 2 на хотел „Хилтън“ Европейският съвет за външна политика (ЕСВП) с подкрепата на Фондация Конрад Аденауер организира дискусия на тема „Българската и европейската гледна точка: Референдумът в Македония“.

***
София.
От 16.00 часа в Бизнес център „Витоша“ ще се проведе за семинар / дискусия на тема Междинни избори в САЩ - с политолога доц.д-р Робърт Филипс.

***
София.
От 16.00 часа в централната сграда на БАН ще бъде открита документална изложба, посветена на 100-годишнината от рождението на акад. Любомир Желязков – химик-органик, основател и директор на Научноизследователския химико-фармацевтичен институт /НИХФИ/.

***
София.
От 17.30 часа на площад „Народното събрание“ ще се проведе ежегодния „Митинг в защита на живота“.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „ЛИК“ ще бъде представена изложбата „Български гамбит“.

***
София.
От 18.30 часа в галерия „Ларго“ ще бъде открита изложба на Николай Ангелов – Гари „ Тържество на радостта“.

***
София.
От 19.00 часа в Централен Военен Клуб ще се проведат Първи годишни награди "Лекар на годината 2018" .

***
София.
От 19.00 часа ще се проведе първото за тази есен издание на платформата за ново българско късометражно кино „Контраплан” на „Червената къща“.

***
София.
От 19.30 часа в зала 1 на НДК ще се състои спектакъла „Фалшив герой“.

***
Банко.
От 11.00 часа кметът на Община Банско Георги Икономов ще направи първа копка за изграждане на нова детска градина в града.

***
Благоевград.
В 10.00 часа на сцена между Младежкия дом и Историческия музей ще бъде открит информационен ден за представяне на добри практики по проект „Твоят час“.

***
Бургас
От 10.00 до 19.00 часа в Експоцентър "Флора" ще се проведе четвъртото издание на цветния базар "Флора Есен

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала „Христо Фотев“ на Културен център „Морско казино“ в Бургас ще бъде открита изложба на Калоян Илиев-Кокимото.

***
Варна.
От 10.00 часа във военно формирование 26 800 ще бъде отбелязана 140 годишнина от създаването на свързочни войски и органите за комуникационно и информационно осигуряване в Българската армия.

***
Варна.
От 12.00 часа в Клиниката по психиатрия в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна ще се проведе пресконференция за възможностите на модерната персонализирана психиатрия в България по повод Деня на психичното здраве.

***
Варна.
От 15.00 часа пред Варненски окръжен съд Варненско мото общество ще постави каски пред съда в знак на протест и с цел да привлече вниманието на правораздавателната система върху поредния случай на подигравка с паметта и семействата на загиналите на пътя.

***
Велико Търново.
От 10.00 до 12.30 часа в конферентната зала на хотел „Премиер“ ще се проведе информационна среща – дебат на тема „Бъдещето на Кохезионната политика на ЕС“.-

***
Велико Търново.
От 14.00 до 16.00 часа в НВУ „Васил Левски“ ще се проведе Ден на отворените врати.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в х-л „Болярски“ Българското училище за политика „Димитър Паница” /БУП/ организира среща по проблемите на децата от Северна България.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще бъде представена книгата „Перо от древна тишина“ с автор С. Трифонова.

***
Видин.
От 10.00 часа в заседателната зала на Общинския съвет кметът на Община Видин Огнян Ценков ще открие изложбата "Благодетелите на Видин, избрани за почетни граждани в периода 1886-1945 г.“, посветена на Деня на българската община.

***
Видин.
От 11.00 часа в ръководството на МБАЛ „Св.Петка” АД ще даде пресконференция във връзка с широко дискутираните проблеми на хемодиализата в отделението по нефрология. Събитието ще се проведе в в кабинета на изпълнителния директор на лечебното заведение.

***
Враца.
От 10.30 часа в Заседателната зала на Областна администрация – Враца, ет. 6, заместник областният управител Мирослав Комитски ще председателства редовното заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

***
Враца.
От 11.00 часа пред сградата на РУ-Враца ще се проведе среща със служители от "Зоополиция" към ОДМВР-Враца.

***
Враца.
От 14.00 часа в хотел “Лева” Регионалното сдружение на малкия и среден бизнес - Враца започва обучителна програма в Северозападна България, която да преведе на достъпен език пътя на предприемача от идеята – до стартирането на малък бизнес.

***
Горна Оряховица.
От 11.30 часа в Спортна зала „Никола Петров” Изложение-конкурс „Младежко техническо творчество”. – предстояща.

***
Горна Оряховица.
От 13.30 часа и 15.00 часа на Стадион „Захарни заводи“ ОФК „Локомотив” – ФК „Спартак 1919“ гр. Плевен – среща от първенството на футбол 11и U 15 – зона Велико Търново.

***
Добрич.
От 10.00 часа в СК „Простор“ със портен празник ще бъде отбелязан Световният ден на ходенето.

***
Добрич.
От 11.00 часа Бакарди клуб – Добрич, Библиотеката, ще бъдат отбелязани 130 години от рождението на Дора Габе.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ на официална церемония ще бъдат връчени Националната литературна награда „Дора Габе“ и отличие.

***
Добрич.
От 18.30 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще бъде представен Спектакълът „Преспанските камбани“.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа Младежка банка към Община Кюстендил ще даде пресконференция в клуба на БТА.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа ще се проведе пресконференция на "Младежка банка" – Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в общинско кино – Кюстендил ще бъдат прожектирани филмите «България влиза м Пълвата световна война», «Разгромът на Сърбия» и «Помни войната».

***
Несебър.
От 14.30 часа в хотел „Сол Несебър Палас“ ще започне 11-ата Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие, организирана от Университета по архитектура, строителство и геодезия и Катедра „Пътища и транспортни съоръжения“. Председателят на Управителния съвет на Агенция ,,Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов ще приветства участниците.

***
Пазарджик.
От 13.30 часа в Профилирана гимназия „Иван С. Аксаков“ ще гостува Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс – посланик на Обединеното кралство Великобритания в Република България.

***
Плевен.
В Медицинския университет се провежда 16-ото издание на Международната медицинска научна конференция за студенти и млади лекари. Лекция на тема: „Травма при бременни и деца“ ще изнесе д-р Зул Мирза, Консултант по спешна медицина в болница Челси и Уестминистер.

***
Пловдив.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Общинския съвет в Пловдив.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в аула „проф. Милен Бешков“ Университетът по хранителни технологии събира учени от 16 държави за юбилейната си научна конференция „Хранителна наука, техника и технологии 2018“.

***
Пловдив.
От 11.30 часа в Пресклуб на БТА-Пловдив ПП ДБГ ще проведе пресконференция във връзка с подготовката за изборите за Европейски парламент.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ-Пловдив ще проведат приемни с граждани. Ясен Михайлов, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен” на ул. „Царевец” № 9; Дамян Петров, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен” на ул. „Царевец” № 9; Петър Попов, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен” на ул. „Царевец” № 9; Гошо Къчков, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Северен” на бул. „Марица” №91; Пенчо Малинов, от 17:00 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен” на ул. „Коста Паница” №5; Веселин Маневски, от 16:00 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен” на ул. „Академик Петър Динеков” № 1А.

***
Пловдив.
В 14.00 часа в хотел „Алианс“ ще се проведе първата национална работна среща на представителите на комплексите за социални услуги в страната. Срещата ще продължи и на 12 октомври.

***
Разград.
Народните представители от ПГ на „БСП за България” ще обсъдят „Визия за България” с граждани от област Разград. В 17.30 часа в голямата зала на хотел „Централ” в Разград депутатите Петър Кънев, проф. Анелия Клисарова, проф. Светла Бъчварова, Ирена Анастасова и Денчо Бояджиев ще се срещнат с граждани. В 14.30 часа в Клуба на пенсионера в село Благоево Ирена Анастасова, Кольо Милев, Димитър Стоянов и Денчо Бояджиев ще се срещнат с граждани. В град Разград Славчо Велков, Николай Цонков, Иван Ченчев и Георги Андреев ще се срещнат в 11.00 часа с офицери и сержанти от запаса в Клуба на запасните офицери. В град Разград проф. Светла Бъчварова, Петър Кънев, Даниел Йорданов и Стефан Бурджев ще се срещнат със земеделски производители в „Зала 23” на хотел „Централ” от 11.00 часа, а в 10.30 часа в Разград Денчо Бояджиев, Виолета Желева и Димитър Данчев ще се срещнат с членове на пенсионерски клубове в ученическия стол. В град Исперих депутатите Дора Янкова, Александър Симов и Николай Цонков ще се срещнат с хората в Конферентната зала на Община Исперих в 17.30 часа. В село Кара Михал депутатите Валентина Найденова, Иван Иванов и Радослав Стойчев ще се срещнат с хората в местното читалище. В град Кубрат депутатите от левицата Филип Попов, Иван Димов Иванов, Стоян Мирчев и Веска Ненчева ще се срещнат в 17.00 часа с граждани в клуба на БСП. В същия час в град Цар Калоян народните представители от ПГ на „БСП за България” Димитър Данчев, Даниел Йорданов и Виолета Желева ще се срещнат с граждани в салона на читалището.

***
Русе.
Народните представители от ПГ на „БСП за България” ще обсъдят „Визия за България” с граждани от област Русе. В 16.30 часа в град Бяла народните представители Антон Кутев, Валентин Ламбев, Димитър Георгиев и Нона Йотова ще се срещнат с граждани в залата на читалище „Трудолюбие". От 17.15 часа в град Борово депутатите Христо Проданов, Георги Гьоков, Донка Симеонова и Манол Генов ще се срещнат с хората от града в партийния клуб на ул. „Климент Охридски" 1. В град Русе в 18.00 часа зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков и депутатите Жельо Бойчев, Пенчо Милков и Георги Стоилов ще проведат общоградска среща в „Пленарна зала” на Община Русе на пл. „Свобода". В 18.30 часа в село Ценово зам.-председателят на групата на левицата в парламента Весела Лечева и депутатите Милко Недялков, Кристина Сидорова и Лало Кирилов ще се срещнат с граждани в сградата на общината. В 18.30 часа в село Иваново депутатите Йордан Младенов и Красимир Янков ще се срещнат в

***
Русе.
От 11.00 часа в Екомузей с аквариум, където ще бъде открит новоизграденият Терариум.

***
Смолян.
От 10.30 часа в офиса на Областен информационен център – Смолян ще се проведе среща, на която ще се представи Националната кампания на мрежа на Областни информационни центрове в страната, както и актуални процедури за кандидатстване, финансирани със средства от Европейския съюз.

***
Смолян.
От 16.00 часа в залата на РИОСВ-Смолян ще се проведе семинар на тема: „Популяризиране на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0-18 годишна възраст в Република България, за подобряване на познанията и културата на различни целеви групи от населението в областта на профилактиката на оралните заболявания.”

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в зала 3 на Тракийски университет ще проведе граждански дебат на тема „Бъдеще на кохезионната политика на ЕС“.

***
Стара Загора.
От 15.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще се проведе пресконференция във връзка с обща инициатива на мрежата от Областни информационни центрове под надслов „Бъдеще на кохезионната политика на Европейския съюз“.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър ще бъде представена постановката „Паника в хотела“.

***
Шумен.
От 11.00 часа кметът Любомир Христов ще се срещне с участниците в журито на Международния конкурс за камерно пеене „Панчо Владигеров“. От 11.30 часа в зала 203 на общината председателят Александрина Милчева и членовете на журито ще дадат пресконференция за медиите.

***
Шумен.
От 16.00 часа в зала 203 на общината, кметът Любомир Христов ще се срещне с гости от Одрин. В групата са включени журналисти от Турция, а посещението е част от проект, който се реализира между Областната управа в Одрин и нашето Генерално консулство в града.