Калин Георгиев: Жестокостта показва, че убийството в Русе не е поръчково
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Октомври 2018 09:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калин Георгиев: Жестокостта показва, че убийството в Русе не е поръчково

/КРОСС/ Примитивната жестокост и събраните доказателства говорят, че в случая с убийството на Виктория Маринова не става въпрос за поръчка. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев.

„Тази примитивна, брутална жестокост и намерените към момента доказателства съвсем ясно говорят за това, че не става въпрос за подготовка, за поръчка. Просто е страшна, брутална и примитивна агресия”, каза Калин Георгиев.  

„Убеден съм, че основната цел на моите колеги е да достигнат до извършителя на престъплението, независимо кой е пострадал”, допълни той.

„Няма как да направиш превенция на убийство, защото то става инцидентно в повечето случаи, когато не е поръчково или планирано. За да докажеш, че едно убийство е поръчково, ти трябва да го разкриеш”, каза още Калин Георгиев.

Не ми е предлагано да ставам министър на вътрешните работи, призна той в разговора с Антон Хекимян. На въпрос пък дали би се върнал  като главен секретар на МВР Калин Георгиев отговори, че вече е бил на този пост.

През 2013 г. подадох оставка, защото усещах, че повече няма да мога да изпълнявам задълженията си на главен секретар и нямаше да мога да правя нищо повече,  посочи Калин Георгиев.

„Знаех кой ще бъде министър. Прецених, че ще бъда принуден да правя неща, които не желая. Знаех, че предстоят промени в системата на МВР, освобождаване на колеги, с които аз съм работил, и нямаше как да го понеса чисто човешки”, изтъкна той.

По думите му през 2013 – 2014 г. са нанесени много тежки щети на системата и тя все още се опитва да се справи с това. „Не давам оценки на колеги и на министри, защото знам какво им е било. Само човек, който не е носил бремето на това пред името ти да пише главен секретар, дава оценки, но не знае какво е реално да носиш отговорност”, отбеляза бившият главен секретар.

Нямах лесни моменти като главен секретар на МВР, категоричен  беше Калин Георгиев.

Според него министерството непрекъснато е жертва на разнопосочни реформи и разсипване на ръководния състав. Не може да се изгради дълготрайна политика на задържане на хората, които работят в системата.

Бившият главен секретар на МВР каза също, че по празници се чува с премиера Бойко Борисов.