Фабриката на HELL Energy позволява в енергийните ѝ напитки да се използват най-качествените съставки
Секция: ЛЮБОПИТНО
11 Октомври 2018 10:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фабриката на HELL Energy позволява в енергийните ѝ напитки да се използват най-качествените съставки

/КРОСС/ Енергийните напитки могат да бъдат част от здравословно балансирано хранене

Използвани умерено и като част от режим за балансирано хранене, енергийните напитки могат да „захранват“ организма с така наречената положителна енергия, а не да го натоварват. Това показва проучване за безопасната употреба на кофеин на Европейския орган за безопасност на храните на Европейския съюз (EFSA). Научното изследване е единственото официално по темата и представя заключенията на организацията, чиято основна цел е да информира гражданите на ЕС за безопасността на храните в целия свят.

Следвайки мисията си да произвежда висококачествени енергийни продукти, отговарящи на най-високите стандарти и изисквания, HELL Energy използва само най-добрите съставки. Неслучайно компанията е на топ позиция с почти 51.64% пазарен дял в България (по данни на „Нилсен“ за август 2018 г. на база продадени бройки) и е все по-предпочитана от потребителите.

HELL е източник и на така наречената положителна енергия, от която организмът се нуждае след тежко физическо натоварване, например, или при по-активна мозъчна дейност. Енергийните напитки HELL съдържат 88,2% вода, а в останалите близо 12% най-важната съставка е захарта (с изключение на продукта ZERO, в който няма захар), която осигурява на потребителите енергия и която други производители заменят с подсладители или изоглюкози като по-евтин вариант.

Енергийната напитка HELL е единственият хранителен продукт с високо съдържание на кофеин, количеството на който е точно отбелязано върху опаковката. В повечето страни приемът на кофеин е определен на 32 мг на 100 мл в съответствие с предложенията на Европейския съюз. Това означава, че един кен HELL от 250 мл, който съдържа 80 мг кофеин, е равностоен на количеството кофеин, което се съдържа и в чаша средно интензивно кафе. Проучването на EFSA показва още, че здравият възрастен човек може безопасно да приема 400 мг кофеин дневно (около пет кена HELL от 250 мл). Въпреки това, като отговорен производител, компанията препоръчва консумацията на една енергийна напитка на ден с изключение на деца, бременни и жени, които кърмят.

Произвеждани в най-модерната фабрика за напитки в Европа, HELL гарантират набавянето на позитивна енергия като спазват всички разпоредби и най-строгия стандарт за безопасност на храните, който може да се постигне (FSSC 22000). От откриването на собствената си производствена фабрика през 2011 г. HELL е произвела няколко милиарда продукти и никога не е имала проблем с качеството, тъй като напитките преминават през повече от 100 проверки за качество, преди да достигнат до потребителите.

В алуминиевата кутия на HELL се съдържат още въглеродна киселина (мехурчетата в газираната напитка), лимонена киселина (за регулиране на киселинността), пет вида витамин В и таурин - есенциална аминокиселина, която е от съществено значение за здравословното развитие на човешкото тяло и може да се открие в различни храни, включително и в кърмата. Съдържанието допълват ароматът тути фрути и карамелът като оцветител. Консерванти липсват, тъй като всички продукти на HELL се запазват чрез пастьоризация.

Продължавайки мисията си за висока ефективност и изключително качество, компанията непрекъснато развива своята фабрика в Сиксо, Унгария, оборудвана с най-новите технологии. Снабден с техника от германските производители на машини Krones и KHS, заводът изпълнява отлично европейските стандарти с капацитет на бутилиране 4,5 милиона кена на ден от началото на 2018 г.