Таланти на "Еврофутбол" със силно представяне на олимпиада в Аржентина
Секция: СПОРТ
11 Октомври 2018 14:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Таланти на "Еврофутбол" със силно представяне на олимпиада в Аржентина

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол“ Мария Делчева се класира за полуфиналите в отборния турнир по бадминтон на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес – Аржентина с тима си „Алфа“.

Тя изигра две срещи на двойки, в които триумфира като победител - първо с партньорката си Хасини Нусака Амбалангодаге от Шри Ланка спечелиха срещу Фернанда Рива Сапонара от Перу и Хала Буксани от Алжир с 12:9, а след това с Джени Гай от САЩ надделяха над Сапонара и Яка Реди Вайшнави от Индонезия с 11:5. Победителите от двата полуфинала ще влязат в сблъсък за златния медал, а другите две двойки ще играят за бронза.

                         

Диана Петкова, която е един от талантите на „Еврофутбол“ в плуването, завърши на 13-о място на 100 м св. стил в аржентинската столица. Това я превърна в най-добре представилия се състезател от българските плувци на олимпиадата досега. Постижението стана факт, след като Диана изплува стоте метра на полуфиналите за 56.82 сек. На 50 м бруст Диана е 24-та с резултат 33.26 сек. По-късно днес Диана ще плува и в дисциплината 50 м свободен стил.                                                                                                  

Рахим Рашайда зае първото място на открития турнир за купата на България по шпага във възрастовата група до 15 г. Състезанието се проведе в София, а с постижението си Рахим продължава да оглавява ранглистата на шпага за деца до 15 г.

„Еврофутбол“ желае още много успехи на своите спортни таланти!