Ето в каква обстановка ще се състезават над 600 плувци през уикенда в Бургас (видео)
Секция: СПОРТ
11 Октомври 2018 17:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ето в каква обстановка ще се състезават над 600 плувци през уикенда в Бургас (видео)

/КРОСС/ Наред с традициите в плувните спортове, Бургас вече има и прекрасен нов покрит басейн. През октомври и ноември в него ще се проведат два мащабни турнира. Нека подкрепим нашите състезатели и се представим на ниво като активна публика!

Първият от двата големи плувни турнира започва утре, петък. От 12 до 14 октомври в новопостроения плувен комплекс "Парк Арена ОЗК" стартира Четвъртото издание на международния турнир по плуване "Бриз". Организатори на престижното състезание са ПК "Бриз" и Община Бургас. То е част от календара на Българска федерация плувни спортове, ФИНА (Международна федерация плувни спортове), ЛЕН (Европейска лига плувни спортове) и практически открива сезона у нас. Турнирът дава възможност на изявените ни състезатели да покрият норматив за световния шампионат на 25-метров басейн в Китай през декември.

Над 600 плувци ще пристигнат в Бургас, като до момента са постъпили заявки от осем държави - България, Великобритания, Гърция, Египет, Латвия, Молдова, Турция и Румъния. Най-силните родни плувци ще дадат всичко от себе си, за да покрият норматива за световния шампионат. 

Официалното откриване на Международния турнир по плуване ще бъде в 17:00 ч. на 12 октомври (петък), а градусът на емоцията ще вдигне талантливата Сантра с изпълнение на някои от големите си хитове.

video: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=-Fc6oQ9nYwY