Отвлякоха най-младия милиардер на Африка
Секция: СВЯТ
11 Октомври 2018 18:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отвлякоха най-младия милиардер на Африка

/КРОСС/ Най-младият африкански милиардер е бил отвлечен днес сутринта от въоръжени мъже в икономическата столица на Танзания – Дар ес Салам, съобщава АФП.

Мохамед Девджи 40 години, който оглавява MeTL Group – холдинг, работещ в 10 страни в различни сектори – от селското стопанство до застраховане, транспорт, логистика и хранителна индустрия, бил похитен докато влиза във фитнес на хотел в града.

Шефът на полицията посочва, че чужденци са отговорно за престъплението. Те стреляли във въздуха преди на натикат Девджи в тяхна кола. Той посочи, че заподозрените се издирват, като вече има извършени арести, но не даде повече подробности, предаде БНР.

Девджи е роден в Танзания и е учил в Джорджтаунския университет в САЩ. В периода 2005-2015 г. бе депутат. През 2013 г. стана първият танзаниец, появил се на корица на „Форбс“, а през 2015 г. бе „Личност на годината на Африка“ на авторитетното американско списание. То оценява състоянието му на $1,5 млрд. Девджи е също така основният акционер в танзанийския футболен клуб „Симба“.