Днес германският съд решава дали да изпрати Северин Красимиров у нас
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Октомври 2018 07:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес германският съд решава дали да изпрати Северин Красимиров у нас

/КРОСС/ Върховният съд в Целе тази сутрин трябва да се произнесе дали ще бъде екстрадиран от Германия Северин Красимиров – главният заподозрян за убийството на журналистката Виктория Маринова.

Той беше задържан при спецакция с десетки германски полицаи по искане от българската страна близо до Хамбург. Вчера младият мъж се изправи пред съда, за да бъде разгледана мярката му за неотклонение.

21-годишният русенец е дал съгласието си да бъде върнат обратно у нас. Смята се, че е избягал в Германия в неделя, след като ден по-рано е извършил убийството на телевизионната водеща.

Близките му разказаха пред bTV, че пред тях Северин е казал, че не е имал съучастници. Той обяснил идването си с това, че иска да види "за последно" майка си и доведения си баща. Часове по-късно дошла и спецакцията, приключила с ареста.

Днес в Русе ще бъде поклонението на Виктория Маринова. В двата квартала, където Красимиров е живял, вчера имаше напрежение заради опасенията на обитателите им, че ще има опити за саморазправа с тях.