В Първенец: БСП да поведе борба за връщането на държавността в България
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Октомври 2018 14:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В Първенец: БСП да поведе борба за връщането на държавността в България

/КРОСС/ БСП да поведе борба за връщането на държавността в България. Tова поискаха от народните представители на левицата Йордана Младенов и Даниел Йорданов граждани, производители и търговци на земеделска продукция. Двамата депутати посетиха стоковото тържище в с.Първенец.

„Държавата не трябва да е мащеха за кооперациите. Нейната роля е да стимулира и подпомага кооперативното движение. Тя трябва да е партньор в този процес, за да може да създадем едно конкурентоспособно земеделие”, посочи Йордан Младенов. 

Даниел Йорданов допълни, че кооперациите имат сериозен социален ефект, затова трябва да бъдат подпомагани. „Те дават живот на селата и много населени места разчитат изцяло на тяхната помощ.”, каза още депутатът.

 Бившият зам.-министър на земеделието Явор Гечев изрази мнение, че кооперирането може да бъде стимулирано със специални мерки. „Трябва да помислим за диференциран праг на субсидиите, при който кооперативните структури с много собственици да имат различни прагове”, обясни той един от вариантите да се стимулира кооперирането.