Ректорът на ТУ-София откри изложението „Дни на кариерата“ за тринадесета поредна година
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Октомври 2018 15:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ректорът на ТУ-София откри изложението „Дни на кариерата“ за тринадесета поредна година

/КРОСС/ Близо 150 работодатели ще представят дейността си пред студенти и преподаватели в София, Пловдив и Сливен   

За тринадесета поредна година на територията на ТУ-София се провежда изложението на работодатели „Дни на кариерата“, което ще се състои в рамките на три дни. На 23 и 24 октомври 2018 г. изложението  ще се проведе в три учебни корпуса на ТУ-София – 1-ви, 2-ри и 12-ти, а на 25-ти октомври – във филиалите на ТУ-София в Пловдив и Сливен. Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ на ТУ-София е основен организатор на събитието.

„Преди 13 години „Дни на кариерата“ започна с около 20-на работодатели и шепа студенти. Днес броят на участниците е рекорден – близо 150, а изложението се провежда и във филиалите на ТУ-София в Пловдив и Сливен,“ заяви по време на откриването член-кореспондент проф. д.т.н. Георги Михов, ректор на ТУ-София. „Изложението е един от начините студентите на ТУ-София да се свържат с потенциалния си работодател още по време на следването си. Благодарение и на това традиционно за университета събитие, реализацията на нашите студенти на пазара на труда е близо 100 %“, допълни ректорът. 

„Традиция стана студентите на ТУ-София да правят първите си стъпки в кариерата си именно от тази среща на образованието с бизнеса. 106 на брой са българските и международните компании и организации, които са днес и утре тук, на едно място, за да представят своята дейност и да осъществят директен контакт със студентите на ТУ-София,“ заяви Силвия Янева, директор на Център „Кариера и възпитаници (алумни)" на ТУ-София.

Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, също отправи приветствена реч по време на откриването. „Скъпи студенти, поздравявам ви от името на Асоциацията на индустриалния капитал в България, която обединява браншове като машиностроене, електротехника и електроника. Много от нашите членове са изложители на днешната проява, а ние имаме нужда от вас, от вашите знания и умения. Пожелавам успех на изложението!“

В  "Дни на кариерата" ще се включат близо 150 представители от различни бизнес сектори в направленията, по които обучава ТУ-София. По време на изложението работодателите ще представят своите дейности пред студентите и преподавателите, ще предложат стажантски позиции, работни места и стипендиантски програми на младите специалисти. Студентите на ТУ-София ще имат възможността да получат „Наръчник за стажуване“, предоставен от партньора на изложението "Съвета на жените в бизнеса в България". Форумът се осъществява с подкрепата на Сименс България и Съвета на жените в бизнеса в България, който беше представен на откриването от неговия изпълнителен директор - Мария Маврудиева.