Ryanair дава 1 месец гратисен период за новата политика за багаж
Секция: Туризъм
03 Ноември 2018 20:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ryanair дава 1 месец гратисен период за новата политика за багаж

/КРОСС/ Нискотарифната авиокомпания Ryanair пуска един месец „гратисен период" за новата политика за ръчен багаж, която трябваше да влезе в сила от 1 ноември, пише Independent. Вчера авиопревозвачът официално промени правилата си за ръчен багаж, изискващи допълнително плащане от пътуващите, които искат да вземат повече от една малка чанта (най-често с размерите на дамска чанта) заедно с тях в кабината.

„Нашата нова политика за ръчен багаж влезе в сила вчера, но ние даваме един месец гратисен период, в който клиентите да свикнат с новите правила", пишат в обръщение до медиите от компанията.Ryanair въведе нова политика за ръчния багаж, която вече ще таксува пътниците, ако те искат ръчния си куфар или подобна по големина чанта в кабината. Досега компанията допускаше безплатно чанти, които не надвишават 10 килограма или размери 55x40x20 см в кабината.

Ryanair твърди, че промените, които влизат в сила в четвъртък - 1 ноември, ще помогнат за намаляване на закъсненията на полетите и ще предоставят по-евтина опция за чекиран багаж. На сайта си авиокомпанията пише, че политиката за маркиране на ръчен багаж, който не може да се побере в кабината, ще приключи.

Пътуващите с приоритетно настаняване, което според авиокомпанията в момента представлява около 30% от клиентите, могат да продължат да носят със себе си 2 безплатни чанти в кабината (малка чанта и ръчен багаж). Цената на „Priority Boarding" излиза по-евтино от таксата, която трябва да платите за допълнително багаж, но според авиокомпанията някои пътници ще предпочетат да плащат повече за още една чанта.