Протести срещу цените на горивата в над 10 града тази неделя
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Ноември 2018 08:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Протести срещу цените на горивата в над 10 града тази неделя

/КРОСС/Над 10 областни града са заявили готовност за поредни протести в неделя срещу високите цени на горивата и драстичното поскъпване на живота. Те ще започнат по едно и също време и вече са обявени като национални. Това стана ясно след заседанието на главните организатори на протестите по места, предаде БНР.
Основните организатори на протестите се обединиха в Национален координационен съвет на протестиращите граждани, който да ги представлява пред основните институции в държавата,заяви Александър Стамболийски, организатор на протестите в Благоевград и председател на Съюза на българските транспортни работници обясни:
"Всички протести ще бъдат координирани на национално ниво, в едно и също време, неделя - 11:30 ч. започват протестите по места. София също се включи с нас. Тази седмица и в София, заедно с всички останали градове, ще има доста мащабен протест".
Национално координираните протести в страната вече имат и своя адресат:

"Като цяло срещу политическата класа в България. Бездействието на всеки един политик без значение от цвят и партия, довежда до бързото обедняване на българите".
До края на седмицата ще бъдат готови и исканията на обединените протестиращи към правителството и парламента.
Засега идеята за общонационален протест в София не стои на дневен ред, защото "евентуално градиране на протеста - да стигне до столицата, означава директно искане на оставката на правителството. Мислим, че все още можем да постигнем някакви балансирани решения с тях".