Предстоящи събития в страната за 8 ноември
Секция: Предстоящи събития
08 Ноември 2018 07:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 8 ноември
/КРОСС/София.
От 10.00 часа в зала „Европа" в Парк Хотел Москва вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие форум на тема: „Отражение на външната трудова миграция върху българската икономика".

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 11.00 часа в конферентната зала на Министерството на здравеопазването (ет. 4). Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и представители на национално представени работодателски и синдикални организации ще подпишат Колективния трудов договор, регламентиращ трудовите и осигурителни отношения на работещите в отрасъл „Здравеопазване".

***
София.
От 09.00 часа в храм „Свети Архангели" при Военна академия „Георги Стойков Раковски" ще бъде отслужена Златоустова света Литургия.

***
София.
От 09.30 часа ще започне заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 10.00 часа ще започне заседание на Столичния общински съвет.

***
София.
От 09.00 часа от IV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Трайчо Трайков, Радослав Р. и др., обвинени в престъпление по служба.

***
София.
От 09.00 часа в Дом на науката и техниката (ул. „Г. С. Раковски" 108) зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев ще участва в XXVII международен симпозиум за „Съвременните технологии, образованието и професионалната практика в геодезията и свързаните с нея области".

***
София.
От 09.15 часа в Галерия "Академия" (ул. „Шипка" 1) ще се състои конференция „Социално предприемачество в изкуствата: Международни модели и българска практика".

***
София.
От 09.30 часа в конферентна зала 305 (3-и етаж) на Руския културно-информационен център ще се състои седмата Международна конференция „Русия и Европа: актуални проблеми на съвременната международна журналистика".

***
София.
От 09.30 часа в Центъра за изследване на демокрацията на ул. „Александър Жендов" № 5 ще се проведе кръгла маса на тема „Връзки между престъпността и тероризма в Европа".

***
София.
От 09.30 часа в XV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Алексей Петров, Антон П., Кирил Т. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа в Х състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Росен Ч. и Полина И., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа в VIII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Цветан Василев, Александър П., Илиан З., Георги Х. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа в VI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Атанас А., Красимир Я. и Николай Р., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа в XVI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван Д.

***
София.
От 10.00 часа в хотел „ИнтерКонтинентал" ще се проведе пресконференция на Института за пазарна икономика, на която ще бъде представен „Алтернативен бюджет с ниски данъци и реформи - 2019, фокус: Здравеопазване".

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление от „Топлофикация - Враца" ЕАД за изменение на лицензия за производство на електрическа и топлинна енергия.

***
София.
От 10.00 часа в Кепитал Форт (бул. „Цариградско шосе" 90) ще се състои „Форум Младост".

***
София.
От 10.00 часа в XIX състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Цветелин Ц., Владислав Н. и Светлин С., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа до 16.00 часа в Дома на Европа на ул. „Георги С. Раковски" 124 ще се проведе международната конференция „Признаване на правата на еднополови двойки, сключили брак или съжителство в ЕС", която се организира от фондация „ГЛАС България".

***
София.
От 10.00 часа в централното фоайе на Интер Експо Център ще се проведе дискусия за здравословното хранене при децата пред предстоящия зимен сезон. Инициативата ще се проведе под надслов „Здрави и силни от малки".

***
София.
От 10.00 часа в Общинското предприятие „Софпроект - ОГП" ще се проведе ден на отворените врати в Зона Б5, бл.11, вх.Б, ет.18. Общинското предприятие, което отговаря за Общия градоустройствен план ще представи работата си по стратегията „София играе", веломрежата на Столична община и плана за действие за Манастирски ливади-изток.

***
София.
От 10.30 часа в XII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Римял А., Ремо А., Атанас Г. и Стоян И., обвинени в участие в ръководството на престъпна организация или група.

***
София.
От 11.00 часа пред сградата на Главна дирекция „Национална полиция" на бул. „Александър Малинов" № 1 ще се състои тържествената церемония, с която полицейските служители ще отбележат своя професионален празник.

***
София.
От 11.00 часа в „Камерна сцена" на Софийската опера и балет ще се състои пресконференция за сезон 2018/2019.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Фондация „Българска памет" по повод завършването на първия етап от съвместния проект с Държавна агенция „Архиви" за изследване на еврейската емиграция през и от България и Балканите в годините на Втората световна война (1939-1945).

***
София.
От 11.00 часа в „Оборище 5 - галерия и зала" (на ул. „Оборище" No.5) ще се проведе пресконференция и среща с американския художник Стивън Уилсън, по случай неговата първа самостоятелна изложба в България - „Луксозни нишки" и официалното откриването на галерията.

***
София.
От 11.30 часа в Многофункционалната спортна зала на НСА ще бъдат връчени дипломите на завършилите бакалавърска и магистърска степен.

***
София.
От 13.00 часа в XII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Камен Б., Ивайло Б., Димитър З. и др., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе заседание на Комисията по правни въпроси, на което ще бъдат обсъдени мотивите на законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, свързан с предоставяне на всеобхватна и широка защита на жените и децата - жертви на домашно насилие и всички форми на агресия срещу тях.

***
София.
От 18.00 часа в Регионалния исторически музей ще бъде представена експозицията „Япония. Изкуството сега", част от 29-те Дни на японската култура в България.

***
София.
От 18.00 часа в Унгарския културен институт ще се състои пърформанс на актрисата Габриела Хаджикостова и Николай Иванов.

***
София.
От 19.00 часа в Концертната зала на Военния клуб ще се състои премиерата на втория образователен видеопроект на сдружение „Българска история" и ЗАД „Армеец" - документалната поредица „Нашите пълководци".

***
София.
От 19.00 часа в зала „Диамант" на хотел „Рамада" На тържествена церемония в рамките на Националния форум „Библиотеките днес и цифровата трансформация" (8 - 9 ноември) под патронажа на Мария Габриел, комисар по цифровата трансформация и общество, ще бъдат връчени вторите Годишни награди на Фондация „Глобални библиотеки - България".

***
София.
От 19.00 часа в УниКредит Студио ще бъде официално открита изложбата "Преглед на българския дизайн 2018".

***
София.
От 19.30 часа в „Червената къща" ще бъдат представени 4 филма с участие на деца и насочени към детска публика. Филмите са „Баба" (анимация) и игралните „Гривната", „Да поиграем" и „9 + 1".

***
София.
От 19.30 часа в ДНК-пространството за съвременен танц и пърформанс ще гостува представлението The Victory Day.

***
Асеновград.
От 10.00 часа в зала 2 на Районния съд ще се проведе заседание по делото Атанас С. А., обвинен, че в качеството си на частен съдебен изпълнител е присвоил огромни суми пари.

***
Боровец.
От 09.30 часа в хотел „Рила" зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще представи напредъка по изпълнение на ОП „Региони в растеж" 2014-2020 г. на национална среща на НСОРБ.

***
Варна.
От 11.00 часа в района на входа на Военноморския музей (бул. „Приморски " № 2) ще се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя пред кораба-музей „Дръзки" и паметника на капитан І ранг Димитър Добрев, командвал отряда торпедоносци по време на бойните действия през 1912 година, по повод 106 години от първата българска морска победа.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Областна дирекция на МВР ще се проведе откриване на изложба и награждаване на децата от центровете за работа с деца и младежи, участвали в конкурса „Полицаят - моят приятел".

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в аудитория 321 на Ректората на ВТУ ще се проведе удостояване на Струмишкия митрополит Наум с титлата „Почетен доктор" на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в зала „Европа" на Великотърновския университет ще се проведе IV Международна научна конференция „Медии и комуникации на 21. век".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена „Пипи Дългото чорапче" - детска постановка.

***
Велико Търново.
От 16.30 часа в прес залата на стадион „Ивайло" ще се проведе изнесена приемна на Председателски съвет на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе откриване на изложба „Сърцето на поета" с автор Цанко Петров.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе среща на дискусионен клуб „Димитър Благоев-Никола Габровски". Гост ще бъде политологът проф. Тодор Галунов.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Художествена галерия „Борис Денев" ще се проведе откриване на „50+50+30" - съвместна изложба на Мариета Конова и Марио Конов.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в Клуб 7 ще бъде представена книгата „Голямата работа" на автора Пламен Петков.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен„Да пееш по дъжда" - мюзикълна Държавна опера - Варна.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа на стадион „Ивайло" ще се проведат масови безплатни тренировки - Есен 2018.

***
Видин.
От 09.30 часа в заседателната зала на 6 етаж в Общинска администрация Видин, Венци Пасков - заместник-кмет на Община Видин ще участва в международна работна среща „Източна социална мрежа" по проект на Фондация „Подкрепа за реализация".

***
Видин.
От 11.00 часа в РСПБЗН-Видин (сградата до ТЕЦ-Видин) главен инспектор Георги Георгиев - началник на РСПБЗН-Видин и инспектори от състава на службата ще представят актуална информация за работата на видинските огнеборци, статистика за възникналите пожари на обслужваната територия и превантивни съвети към жителите на региона във връзка с отоплителния сезон и риска от пожари.

***
Враца.
От 17.00 часа в Конферентната зала на Общински съвет-Враца ще се проведе обществена консултация във връзка с приемане на проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и права на територията на общината.

***
Габрово.
От 18.00 часа в зала 4 на Музея на хумора и сатирата ще бъде открита гостуващата изложба „Поздрави от... Италия и България".

***
Девин./с. Михалково.
От 09.00 часа ще започне Празнична св. Божествена Литургия в църквата „Св. архангел Михаил" в село Михалково по повод 80 години от построяването ѝ и храмовия ѝ празник.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичния театър „Йордан Йовков" ще се състои Виенски меланж с музиката на Франц Лехар, Имре Калман, Йохан Щраус и др.
Диригент Владимир Бошнаков.

***
Каварна/с. Българево.
В 10.00 часа на площада в село Българево със събор ще бъде отбелязан празникът на населеното място.

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в зала „Велики учители" в читалище „Братство" се организира семинар за повишаване на предприемаческия капацитет.

***
Перник.
От 11.00 часа в зала „Струма" на Областна администрация-Перник ще се състои пресконференция за резултатите от проведената тридневна теренна експедиция „По стъпките на 26-и пехотен Пернишки полк" на територията на Северна Гърция, където бе открит паметник-чешма, построен от българската армия през 1916 г.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" ще бъде открита традиционната научна конференция с международно участие „Паисиеви четения".

***
Пловдив.
От 11.00 часа ще бъде открит специализиран кабинет за дентално лечение на хора с увреждания във Факултета по дентална медицина.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Международния панаир ще се състои откриването на изложение за текстил, облекло и мода „ТексТейлър Експо".

***
Пловдив.
От 14.00 часа в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов" ще се състои церемония, на която ще бъдат обявени най-четените от учениците в Пловдив български книги.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в „Bee Bop Cafe" ще бъде представена книгата „Годината на осемте химии".

***
Пловдив.
От 18.00 часа в читалище „Алеко Константинов" ще бъде представена новата стихосбирка на журналиста Петър Генов - „Осил в петата".

***
Пловдив.
От 18.30 часа в галерия „Aeterna" ще бъде открита изложбата си "Кауза: Олимпийски надежди".


***
Разград.
От 10.30 часа на зелената площ до „Ситицентър"-Разград ще се проведе презентация на полицейска техника.

***
Разград.
От 22.00 часа на стадион „Лудогорец арена" ще се проведе футболна среща между ПФК „Лудогорец" и ФК „АЕК Ларнака".

***
Русе.
От 10.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе съвместно заседание на Постоянната комисия в областта на образованието, младежките дейности и спорта и Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси.

***
к.к. „Св. Св. Константин и Елена".
От 17.00 часа в хотел Астор Гардън в к.к. „Св. Св. Константин и Елена" ще се проведе кръглата маса „Варна - целогодишна дестинация за здравен и медицински туризъм".

***
Свищов.
От 11.30 часа на улица „Патриарх Евтимий" № 68 ще бъдат официално открити обновената улица „Черни връх" в ж. к. „Младост" и ремонтираният парк „Радост".

***
Сливен.
От 10.00 часа в зала „Май" започва двудневна научна конференция под надслов „Местни култури и музейни стратегии", посветена на патрона на Регионалния исторически музей "Д-р Симеон Табаков". Лектори ще бъдат професор Иван Маразов, Ирена Бокова, директорът на РИМ Николай Сираков, археолози и музейни работници от цялата страна.

***
Сливен./с. Гавраилово.
От 10.30 часа ще бъдат поднесени цветя пред паметника на загиналите във войните жители на село Гавраилово. Програмата продължава със спортен празник от 11.00 часа в Основно училище „Найден Геров" - село Гавраилово, съвместно със Средно училище „Любен Каравелов" - град Шивачево. Тържествен водосвет ще бъде отслужен в църквата „Свети Архангел Михаил" от 11.30 часа.

***
Смолян.
От 18.00 часа в Клуба на дейците на културата в Смолян ще бъде представена най-новата книга на писателя Костадин Глушков от Чепеларе.

***
Стара Загора./с. Маджерито.
От 12.00 часа в централния парк тържествено ще бъде осветен реставрираният войнишки паметник на загиналите военнослужещи от с. Маджерито през Балканските войни и Първата световна война.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в камерната зала на Драматичния театър ще се състои постановката „Щурчето - убиецът на Ботев?..".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперния театър ще се състои съвместен концерт на Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев" и Общински фолклорен ансамбъл „Загоре".

***
Трявна.
От 13.00 часа в хотел „Калина Палас" ще бъде открит двудневен форум на земеделци от цялата страна на тема: „Качество, съхранение и приложение на минерални торове в земеделието".